Стойнев: Няма нещо, което да притеснява производителите на ток от ВЕИ

  • 29 ноември 2013 12:38

  • 54
  • 0
Стойнев: Няма нещо, което да притеснява производителите на ток от ВЕИ
©

Няма нещо, което да притеснява производителите на електроенергия от възобновяеми енергийни източници, на този етап. Това каза пред журналисти министърът на икономиката и енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) не беше информирано за предложението на „Атака”. Запознах се вчера с предложението на ПГ на „Атака”. Виждам, че има голямо напрежение в Асоциацията на производителите на електроенергия от възобновяеми източници. „Европейската комисия преди 15 дни имаше конкретни насоки относно бъдещето производство от възобновяеми енергийни източници и там ясно се казва, че държавните-членки трябва да преразгледат своята политика относно възобновяемите енергийни източници, тъй като инвестициите и разходите за инвестиции значително са намалели спрямо предишни година предвид инвестициите за технологии”, допълни Стойнев.

По думите му, има технологичен прогрес – тези панели струват много по-евтино, отколкото са стрували преди 10 години например, но не трябва да се предприемат действия със задна дата. Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на смята, че на този етап няма нещо, което да притеснява производителите, защото 20% такса върху произведената от тях енергия, ще се вписва като техен разход, което ще намали техния корпоративен данък.

„Не виждам нещо толкова скандално в това предложение. До колкото знам, има такава практика и в Испания, в Гърция – отделните държави-членки на ЕС започват да преосмислят своята политика относно възобновяеми енергийни източници. Но аз подкрепям тази политика за произвеждане на енергия от възобновяеми енергийни източници, но това трябва да бъде в рамките на разумното, защото цената на електроенергията, произведена от тях, е доста висока,държавата трябва да я изкупува на 100%, и това се отразява в крайната цена за домакинствата”, каза още Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

Последвайте канала на

54 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини