Изслушват кандидатите за членове на Националното бюро за контрол над СРС

  • 28 ноември 2013 15:06

  • 1115
  • 0
Изслушват кандидатите за членове на Националното бюро за контрол над СРС
©

Парламентарната Комисия за контрол над службите за сигурност, използването и прилагането на специалните разузнавателни средства (СРС) и достъпа до данните по закона за електронните съобщения изслушва петима кандидати за членове на Националното бюро за контрол над СРС. За петте места в бюрото са се кандидатирали Бойко Рашков, Георги Гатев, Илия Ганев, Огнян Атанасов и Огнян Стоичков.

Кандидатите ще отговарят на лично изтеглени въпроси от следния въпросник: 1. Специални разузнавателни средства и Веществени доказателствени средства – понятия, дефиниции, видове и оперативни способи; 2. Ред за използване на специални разузнавателни средства (СРС) по българското законодателство; 3.Държавна агенция „Технически операции” – правомощия, функции и задачи според българското законодателство; 4.Ред за осигуряване и прилагане на специални разузнавателни средства (СРС), съгласно българското законодателство; 5. Използване на резултатите от прилагането на специални разузнавателни средства по българското законодателство; 6. Контрол и наблюдение на специалните разузнавателни средства (СРС), според българското законодателство; 7. Използване и прилагане на специални разузнавателни средства (СРС) във връзка с международното сътрудничество по наказателноправни въпроси; 8.Национално бюро за контрол на специалните разузнавателни средства (НБКСРС) – същност, правомощия, функции и задачи; 9. Ръководство на Държавна агенция „Технически операции” и Националното бюро за контрол над специалните разузнавателни средства; 10. Единен регистър на документите за СРС – съдържание и форма.

В откритата част на изслушването ще бъдат задавани и въпроси от неправителствени организации, научни работници, експерти, практици, журналисти и заинтересовани граждани относно използването и прилагането на специалните разузнавателни средства по българското законодателство. В закритата част кандидатите ще отговарят на въпроси на членовете на парламентарната комисия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1115 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини