Добрев: Седми блок на "Козлодуй" е наша идея

  • 27 ноември 2013 08:23

  • 1578
  • 3
Добрев: Седми блок на "Козлодуй" е наша идея
©

В България познаваме само технологията "вода под налягане" и е нормално да се спрем на нея. Ще се спазят абсолютно всички правила за изграждането на 7-ми блок на "Козлодуй". Това заяви Явор Куюмджиев в сутрешния блок на БТВ.

Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: от ГЕРБ заяви, че посоката е правилна. 7-ми блок е една идея, която ние стартирахме, защото там има съпътстваща инфраструктура. Имаше процедура, която доказа, че може да се изгради нова мощност там. Първо обаче трябва да се докаже, че има нужда от нея, после да се създадат правила, за да се плати тази допълнителна мощност, уточни още той.

Депутатът от БСП бе категоричен, че е много рано да се говори още за цена. Ще са необходими още 20-30 блока от типа на АЕЦ "Козлодуй" ще се необходими за целия регион следващите 20 години, уточни Куюмджиев.

Добрев заяви, че тази пролет се е видяло, че има излишък на инсталирани мощности.

2013 година можехме да имаме нов реактор в Белене, който да произвежда евтин ток, а вместо това имаме 9 мегавата енергия от възобновяеми енергийни източници, заяви Куюмджиев. той се обърна към Добрев, че кашите са забъркани от ГЕРБ и заради тях сега съдят България. "Имаме още три години, за да покажем дали сме последователни или не в енергийната политика. БСП винаги е била за ядрената енергетика", заяви той.


 

Последвайте канала на

1578 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Хайде, хайде,

2013.11.27 | 18:05

2
"зеленоклюнестия" откри топлата вода...:)))))) Как може Куюмджиев дори да стои до този "малчо", завършил незнайно какво, незнайно къде из американската провинция и открит незнайно къде (традиционно) от "месията" роден. Голям смяхххххххх !!

2013.11.27 | 18:05

3
Смеят се само тъпунгерите. А Коюмджиев си е изпечен лъжец.

2013.11.27 | 18:05

1
Така е, но станишевци освен да гепят друго могат ли?

Добави коментар

Водещи новини