Депутати от ГЕРБ искат 90 млн. лв. от държавния бюджет за проекти във Варненско

  • 25 ноември 2013 13:30

  • 1060
  • 0
Депутати от ГЕРБ искат 90 млн. лв. от държавния бюджет за проекти във Варненско
©

Варненските депутати от ГЕРБ искат 90 милиона лева от държавния бюджет да бъдат отделени за реализация на различни проекти в крайморския град и региона, съобщи днес народният представител Павел Христов.

По думите му със средствата трябва да бъде направена рехабилитация на основни пътища, сред които и този до комплекса "Златни пясъци". Депутатите планират още ремонт на Аспаруховия мост и Двореца на културата и спорта. Христов посочи, че 8 милиона лева са необходими за двете най-големи болници в града, като с парите ще започне и строежът на детска лечебница. По думите му с 10 от 90-те милиона лева може да започне изграждане на Съдебна палата във Варна, пише БТА.

Депутатът Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена допълни, че искането на групата на ГЕРБ е средствата да бъдат осигурени от резерва от над 600 милиона лева, заложен в бюджета за капиталови разходи. Тя уточни, че правителството не е посочило ясни критерии кой и как ще усвоява този резерв. Павлова и Христов казаха, че ще търсят подкрепата на варненските си колеги и от другите парламентарни групи, за да бъдат осигурени парите за крайморския град.

За държавния проектобюджет за 2014 г. Павлова коментира, че в него са заложени нереалистично големи приходи. По думите й планираните от кабинета разходи са огромни и не е изключено да доведат до дестабилизация на фискалната стабилност на държавата. Бюджетът уж е социално насочен, но не предвижда развитие на икономиката и намаляване на безработицата, така че ще натовари с плащания следващите поколения, посочи Павлова. Тя каза още, че има реална опасност 2014 г. да бъде нулева за страната ни като усвояване на европейските фондове от новия програмен период.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1060 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини