Хасан Адемов: Замразяване на възрастта и стажа само за година

  • 21 ноември 2013 08:33

  • 2621
  • 5
Хасан Адемов: Замразяване на възрастта и стажа само за година
©

Замразяването на възрасттта и стажа ще е само за една година, за това настоява правителството. Това заяви в сутрешния блок на БТВ министърът на труда и социалната политика Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва.

"Аз многократно съм заявявал, че замразяването на възрастта и стажа във връзка с демографската криза в България няма алтернатива. Въпросът е как ще се случи, дали ще се случи по начина, по който ГЕРБ и Дянков предложиха или трябва да седнем заедно със социалните партньори и в рамките на тази "санитарна" година да направим преглед на цялостното пенсионно законодателство."

Според Адемов така ще се набележат мерки, които да не се променят всяка година и да не са зависими от когото и да било, включително и от "лица от типа на Дянков, които за една нощ решиха, че възрастта трябва да се увеличава на четири месеца".

"Големият проблем е, че едно поколение понесе на гърба си цялата т.нар. пенсионна реформа от 2000-та година досега", каза Адемов. В продължение на 14 години се увеличава непрекъснато възрастта и стажът само с идеята по някакъв начин да се опитаме да оптимизираме системата, да я направим финансово стабилна, да направим пенсиите адекватни. Но за съжаление тези неща не се случиха, заяви министърът на труда. Според него правилното решение е "да седнем всички заедно – управляващи, опозиция, протестиращи и да се стигне до решение, което да е общоприемливо за всички".

"Идеята на правителството за връщането на данъците през следващата година на хората с доходи до 340 лева е добра, тя ще бъде обсъдена допълнително на съвета за тристранно сътрудничество и ако тя бъде възприета за добра, а според мен тя е такава, тя ще бъде приложена", заяви социалният министър. За следващата година за политиките, в това число и за майчинските например, за другата година в бюджета на социалното министерство са отделени 94 милиона повече в сравнение с тази, каза министър Адемов.

Последвайте канала на

2621 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Алиоглу

2013.12.16 | 17:08

5
И нашият турчин лъже.Уж щяха да "замразяват" за постоянно стажа и възраст за пенсиониране.Гаден лъжец.
българин

2013.12.16 | 17:08

4
А, МЛАДИТЕ КОГА И КЪДЕ ЩЕ РАБОТЯТ, СЛЕД КАТО ПЕНСИОНЕРИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАБОТЯТ!КАКЪВ ,УЧИТЕЛ Е ВЕЧЕ НА 60 -ГОДИНИ? УМОРЕН , ИЗХАБЕН ,БОЛЕН И БЕЗРАЗЛИЧЕН!!ДЕЦАТА ИСКАТ МЛАДИ УЧИТЕЛИ !!
анонимен

2013.12.16 | 17:08

3
АБСОЛЮТНИ ЛЪЖИ, ПРЕДИ ГОДИНА ДВЕ ,ГОСПОДИНА ,КАЗВАШЕ , ЧЕ ПЕНСИОНИРАНЕТО ,ТРЯБВА ДА СЕ ВДИГА ПЛАВНО И ТО , ЧАК СЛЕД 2020 ГОДИНА, А СЕГА ПЕЕ ДРУГА ПЕСЕН! БЪЛГАРИТЕ ,ЖИВЕЯТ НАЙ- МАЛКО И УМИРАТ НАЙ- МНОГО!1
БОЗДУГАН

2013.11.26 | 11:19

2
НИЕ ОТ ЮРУШ ПОДКРЕПЯМЕ КАБИНЕТ ПОДРЕДЕН ОТ СОКОЛА, ЗАЩОТО СМЕ ЕНИЧАРИ!!!

2013.11.25 | 22:06

1
Той и данък лихва беше уш за една година но така си и остана

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини