Плевнелиев: Трябват действия, за да преодолеем конфронтацията

  • 18 ноември 2013 13:34

  • 1819
  • 14
Плевнелиев: Трябват действия, за да преодолеем конфронтацията
©

Необходимо е представителите на всички политически сили в  България да предприемат действия за преодоляването на конфронтацията между партиите и да работят за обединението на българското общество.

Това заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, който проведе днес работна среща на "Дондуков" 2 с посланиците на страните от ЕС и от Европейското икономическо пространство, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът е обсъдил с дипломатите актуалната обстановка в страната, въпросите, свързани с бежанската вълна от Близкия Изток и Северна Африка, както и теми от дневния ред на Европейския съюз. Според държавния глава в ситуация на изострено политическо противопоставяне именно партийните лидери са тези, които трябва да постигнат съгласие и да пристъпят към решаването на въпросите, породили днешната криза. Това е възможно само ако политическите лидери се придържат и отстояват демократичните ценности и демонстрират способност да се обединят около общи приоритети, е посочил Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Президентът Плевнелиев е подчертал, че България е готова да участва активно в изработването на Обща стратегия на Европейския съюз за бежанците и нелегалните имигранти в рамките на гръцкото и италианското председателството на Съюза през 2014 г. Проблемът с бежанците не е само на отделните страни-членки, а европейски проблем, е подчертал Плевнелиев и отново е призовал за солидарност в рамките на ЕС и за предприемането на мерки в дългосрочен план на европейско равнище. Президентът е изтъкнал, че популистката реторика по отношение на бежанците през последните дни е неприемлива и институциите в България следват общ подход за недопускане на прояви на ксенофобия.

България напълно подкрепя Процеса на разширяване на ЕС със страните от Западните Балкани, е казал още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното на срещата. Държавният глава е бил категоричен, че този процес е с историческо значение за държавите от Балканите и за утвърждаването на демократичните ценности и норми на поведение в региона. "Затова очакваме в скоро време напредък в разговорите за подписване на двустранен договор за добросъседство с Република Македония върху принципите на Съвместната декларация от 1999 г.", е посочил президентът Плевнелиев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1819 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
TNT

2013.11.25 | 18:49

14
Хей мушморок, представлението свърши, можеш да излезеш от роля. Режисьора, който ти я възложи, вече не е на власт, не се напъвай. Спектакъла го спряха преди да е завършил. Отивай си, че утре вечер започва другия спектакъл, а с паричките в Кипър съм сигурен, че няма да бъдеш натъжен.
Ненов

2013.11.19 | 11:23

13
Плевнелиев преди да започне да говори за морал и почтеност да вземе да ни разкаже за връзките си с Прокопиев и офшорните си фирми.
BIGG

2013.11.19 | 11:23

12
Президент-олигарх, който мами хората и държавата. Това е българският Президент днес.
Getov

2013.11.19 | 11:23

11
Това е най-лошия президент, който сме имали през цялата история.
Асенов

2013.11.19 | 11:23

10
Нека Плевнелиев първо спре той да разделя държавата и тогава да иска това от другите политици.

2013.11.19 | 11:23

9
Пу*** Марийкин, се е напънал да обединява българите?, ама се е надупил само на едните, може само да се осере.

2013.11.19 | 11:22

8
Ей много прост ,нагъл и голям далавераджия си имаме за президентченце ! МАХАЙ СЕ !
jimi

2013.11.19 | 11:22

7
РОСКА ма подаи си оставката бе то бива лицемерие ама твоито е страшна работа нали си имаш вече парички стига се прави на президент не ти отива неразбрали
Аре де

2013.11.19 | 11:22

5
Росен Плевнелиев трябва да има доблестта самоволно да си подаде оставката след неколкократното нарушаване на Конституцията и разкритието за офшорната му сметка в Кипър, пари присвоени от държавната хазна и от парите на данъкоплатците.
o&k

2013.11.19 | 11:22

6
Не энам кога си ровил в държавната хаэна да установиш че нещо липсва,но в моята всичко си е на мястото.А парите на данъкоплатците не ме интересуват,эащото не членувам в такава партия!
Офшорко Офшорков

2013.11.19 | 11:21

4
Все сме имали несъстоятелни, нагли и безочливи политици, ама настоящият "ни" Президент е върха на нахалството. Вместо почтено да си се оттегли и да си харчи "честно" спечелените пари, има нахалството и акъл да дава. Язък за всички нас, дори и за тези почтени хора, които се заблудиха да гласуват за него... Язък!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини