Кунева: Външната ни политика е много слаба! Страх ни е да не засегнем Русия

  • 18 ноември 2013 11:59

  • 5428
  • 23
Кунева: Външната ни политика е много слаба! Страх ни е да не засегнем Русия
©

Подписването на споразумение с Украйна е изключително важно за България. Външната политика на България не е достатъчно активна и дейна. За нея не се говори и пише почти нищо. Живеем в изключително интересен регион, който дава предпоставки за воденето на много интересна и перспективна външна политика. Управляващите не правят нищо по този въпрос.

Това каза Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 от Реформаторския блок на пресконференция. Реформаторите споделиха своите виждания относно случващото се във външнополитически план и по-специално случващото се между Украйна и Европейския съюз. Украйна е пред подписването на споразумение с ЕС, нещо на което Русия твърдо се противопоставя. Пробният камък за Украйна ще бъде освобождаването на Юлия Тимошенко, допълни Кунева. Руската страна знае, че пътят на Киев е към Брюксел. На Русия със сигурност не и е приятно. Целта на Москва е да включи Украйна в своя Евразийски съюз. На нас ни е интересно какво мисли по този въпрос външния ни министър. Все пак Украйна ни е морска съседка, поясни Кунева.

Реформаторите дадоха пример, че в момента в Киев е пълно с билбордове, които обясняват колко е лош Европейския съюз. Целта е Украйна да се включи в Евразийския съюз. Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 е наясно, че без Украйна няма Евразийски съюз. Властта в Кремъл рекетира Киев, чрез газовите доставки, категорични бяха от Реформаторския блок. За Русия "Газпром" е политическо оръжие. Украйна не трябва да се поддава на тези провокации и да прави обратен завой от поетия път. Трябва да помогнем на Украйна, за да помогнем на себе си. Украйна е важна за България и ние трябва да им подадем ръка за членството в ЕС, категорични бяха от блока.

Учудващо е, че в България не се говори за членството на Украйна в ЕС. Тук няма никакъв коментар. Нас ни е страх да не засегнем Русия, каза Владимир КисьовВладимир Кисьов Владимир Кисьов е български политик, кандидат за кмет на София, издигнат от СДС. Кисьов е роден. Проектът "Южен поток" е много неясен. Наяве излизат факти, че той ще се оскъпи почти три пъти. Единствената гаранция, която е ясна е, че България ще плаща, ако "Южен поток" не се реализира. Това е гео-политическа зависимост от Москва, категоричен беше Кисьов. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5428 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
интерсно

2013.11.20 | 11:46

23
интересно мразите някога защото е снаха на някой ??? Земете прочетете малко, какво предлагаше преди изборите нейната партия и после вижте какво ОБЕЩАВАХА вашите. Това, че е нечия снаха, не я прави червена или зелена. научете се да различавате нещата. Ми да прави сте нека си ходи в ЕС, там поне я уважават и я ценят като кадър. И не я питат за кой е женена и на кой е схаха чудно, но все пак си показвате българщината ..
Валери

2013.11.19 | 21:00

22
Това са преднамерени глупости на платени измамници. Българи!!! Не им вярвайте, те ви лъжат!!! Русия ни е винаги помагала, това което пишат е измама!!! Дядо Иван винаги ни е обичал и ни е считал свои!!!!
летописец

2013.11.19 | 20:58

21
Горката Кунева - и тя надрасна собствения си ръст и мащабите на България, та ще помага на Украйна. Вероятно Барозу не прави нищо без да се консултира с нея на четири очи. Защо не ? След толкова натрупани активи в семейство Пръмови, НДСВ, ГБ, Реформатовски блок , човек се пита каква ли е пък като "дама".
буркана

2013.11.19 | 20:58

20
На Пръмова устата и е крива от свирчоците, които е въртяла на Барозу. Никой не споменава, че ако не бяхме затворили блокове 1-4 на Козлодуй именно по нейна вина, сега изобщо нямаше да се налага да говорим за строеж на АЕЦ Белене. По този въпрос червената снаха удобно си мълчи.

2013.11.19 | 20:58

19
И ТИ СИ ЕДНА ОТ ТЯХ! КОЙ,ПОДПИСВАШЕ , В БРЮКСЕЛ И ЗАТРИВАШЕ ИКОНОМИКАТА НИ!!КОЙ САСИПА ЗЕМЕДЕЛИЕ,ЖИВОТНОВЪДСТВО, ? КОЙ ЗАКРИ РЕАКТОРИ НА АЕЦ ''КОЗЛОДУЙ''??
НА КОГО ДА ВЯРВАШ!? На тази?????

2013.11.19 | 20:58

18
Ами да-Евразииски съюз бе,куневице!Тука изпълзя изтинското ти лице,и на кой господар се дупиш тотално.Какво ,товят "бял господар" със самолети ли ще ни доставя нефт и газ? Или пак ни забиваш в калта-ако може да се дръпнем тотално,а после...Скъпи българи ,за да сме независими,трябва да вадиме шистов газ.Ма...та ви безродна,и продажническа.Уста,като куфари отворихте за нищо-неправене вЕС,като евродепутати и пари,ама пари на тонове.И пак хиляди зомбита,ще ти повярват.Достатъчно,за да литнеш в ЕП-а там -кеф майна,почти милионче на година,отделно лобизма. АЙ СИКТИР,бе!
48 Такт

2013.11.19 | 20:57

17
Аз лично предпочитам съюз с Русия, отколкото с ЕС и НАТО. Ясно е че малко страна като нашата не може да е независима и неутрална. Като съюзници на Русия, поне ще можем да се отървем от циганите, без ЕС да ни тормозят. Ние сме заобиколени от страни, членки на НАТО, знаете ли колко пари Русия би помпала в България, само и само да има нейно присъствие на Балканите? И в 2-та случая ще сме пионки, само че в единия ще имаме полза от това.

2013.11.19 | 19:40

16
Единствената причина да не се самоубиеш, е да си повтаряш всеки ден, че има и по големи унищожители на Българя от теб
Иво

2013.11.19 | 19:40

15
Русофобията винаги е донасяла ужасни подледици на България!Друг е въпросът ,че ние нямаме сериозно общество и винаги се ПОДЛАГАМЕ без да са искали това или онова от нас!Най страшната вина е на обществото,което допуска това да се повтарая отново и отново!
niakojsi

2013.11.19 | 19:39

14
Кунева,гледай си работата,а недей да плюеш хората...

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини