Терзиева: Няма нито една санирана панелка по проекта на ГЕРБ

  • 15 ноември 2013 11:19

  • 1349
  • 5
Терзиева: Няма нито една санирана панелка по проекта на ГЕРБ
©

Няма никакви санирани панелки по проекта, с който се гордееха от ГЕРБ в продължение на две години станалият президент Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и бившият министър на регионалното развитие Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. Макар и двамата постоянно да изтъкваха каква енергийна ефективност и намаляване на сметки следват от санирането на панелите, нищо не е направено по въпроса. Това заяви регионалния министър Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и пред пред TВ7.

"Аз заварих нищо! Две години се движат едни процедури, хората си подават документи, сменят се непрекъснато условията, няма нито един търг за строителни фирми, които да започнат действията." Към момента тя не е заварила нито една санирана сграда въпреки масираната кампания при управлението на ГЕРБ.

Терзиева заяви, че сега се провежда първият пилотен търг за 200 хил. лв. Това означава, че санирането на първата сграда ще започне чак напролет, поясни министърката.

Министърката на регионалното развитие категорично отрече да е застрашено финансирането на тунела под Шипка и уточни, че включително и в момента, по проекта за обход се работи. Срокът е до края на годината и ще се направи всичко възможно да не бъдат загубени европейски пари.

Относно подготовката на пътищата за зимата, Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и коментира, че фирмите са пряко заинтересувани да си вършат работата добре, още повече, че през януари се обмислят нови правила при сключването на договорите.

"На този етап не е развален нито един договор с почистващите фирми, но твърдо ще наложим санкции. От януари ще сменяме правилата, ще приложим нова методика, нови договорни условия, обмисляме и нови санкции, обяви Терзиева.

Последвайте канала на

1349 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Пламен

2013.11.15 | 17:21

5
Повечето панелки са частна собственност и не е работа на държавата да саннира жулищата на Сульо и Пульо.

2013.11.15 | 17:20

4
То санирани панелки може да няма,но пък какви офшорки има еххх...
1

2013.11.15 | 15:48

3
Е това е лъжа не сам от ГЕРБ но нашия и още три блока до нас са санирани точно по проект на ГЕРБ

2013.11.15 | 15:48

2
Тази оф..ца даже не знае на коя платена се намира.То бива човек да говори глупости,но тази може да се яви на световно парвенство.
столичани в повече.............

2013.11.15 | 15:48

1
За да няма санирани панелки това е защото някои хора предпочитат да си режат радиаторите,други пък не. Трудно е да накараш хората да мислят за енергийна ефективност когато съседът им ги краде. Те и при сегашните управляващи ще си останат същите тъпи "граждани"-нещо подобно на тез от столичаните в повече!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини