Бисеров е бил обект на швейцарското финансово разузнаване

  • 15 ноември 2013 07:52

  • 5151
  • 1
Бисеров е бил обект на швейцарското финансово разузнаване
©

След третата директива на ЕС след 2005 година всички политически лица се проучват и се изясняват техните финанси. Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент е обект на мерки срещу пране на пари една година след като напусне политиката. Това заяви в сутрешния блок на БТВ Николай Иванов, първият директор на финансовото разузнаване.

Бисеров не е бил обект на проверки по мое време, каза още той.

Попитан дали е логично със сметка на свое име да оперира Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент, той обясни, че е възможно и, че най-вероятно е станал обект на интерес от страна на шейцарските власти. Финансовите институции имат достъп до база данни, в които има информация за политически активните лица.

Швейцария ги е проверявала, защото е политик в друга страна и откъде идват доходите му, също така той е проверяван заради големите финансови транзакции.

На въпрос защо българската страна българската страна не е стигнала до тези скандални транзакции, Иванов заяви, че има механизъм който го защитава. Ако аз като директор поискам да видя сметката ви, то това трябва да стане на базата на сигнал или доклад на различните финансови институции.

По думите му всички фондации се наблюдават като по-високо рискови.

Последвайте канала на

5151 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ДРЪН

2013.11.15 | 15:47

1
ПЛЯС

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини