Депутат от БСП: ГЕРБ стоят зад радикализирането на протестите

  • 13 ноември 2013 15:57

  • 2422
  • 14
Депутат от БСП: ГЕРБ стоят зад радикализирането на протестите
© Булфото

Депутатът от Коалиция за България Красимир Янков даде интервю за Радио К2 и заяви позициите си по актуалните политически теми в страната.

Относно обсъждането на Бюджет 2014 Красимир Янков обяви, че това е най – социалният бюджет за последните десет години. Като проблемно място в него може да се определи недостигът на дотатъчно средства, за да се осъществи реформа в някои от секторите, които се нуждаят от такава. Една от тях е здравеопазването. От КБ са наясно за напрежението в различните социални групи, но разчитат на разбиране, че такива са реалностите. Депутатът от КБ продължи, че основните приоритети в бюджета са здравеопазването и образованието, както и конкретни мерки за отделните регион. Красимир Янков продължи, че кабинетът, в синхрон с партиите, които го подкрепят, са дали заявка, че бюджетът ще е със социална насоченост и е насочен към всеки отделен български гражданин. Той заяви, че всяко българско семейство, дори и с малко, ще усети грижа от страна на държавата. Бюджет 2014 е елемент от това, което БСП са предложили по време на предизборната кампания, да бъде осъществено.

Депутатът коментира и протестите срещу правителството и парламента. Той заяви, че социалните мерки засягат и протестиращите, но те или не могат адекватно да ги оценят, или са силно ангажирани към отделни партии. Той продължи, че БСП досега три пъти е печелела доверието на избирателите, но когато тяхното предпочитание се е насочвало към друга политическа сила, винаги е уважавала вота на суверена. Натискът срещу парламента и кабинета е опит да се блокира изпълнението на програмата за подобряване благосъстоянито на гражданите. Красимир Янков обвини опозицията, че стои зад радикализирането на протестите. ГЕРБ имат интерес да има напрежение както сред гражданите, така и сред институциите на България и това не помага за нормализирането на средата, в която работи българският бизнес. Депутатът от КБ продължи, че протестиращите вчера не са били толкова много, но са били подкрепени с хора, докарани от различни части на провинцията, което навежда на мисълта за опит за метеж. Сред протестиращите не е имало и много студенти. Според него българските студенти се употребяват и това трябва да бъде разследвано и да стане достояние на българската общественост. Сценарият включва и манипулиране на общественото мнение в световен мащаб. Красимир Янков още веднъж изрази надеждата си, че мерките, които кабинетът предприема за подобряване на положението, ще бъдат разбрани от по – голям брой български граждани. Той добави, че заедно с колегите си е получил много обаждания от поддръжници на кабинета, които негодуват от случващото се на жълтите павета. Те са в готовност да дойдат и да подкрепят и правителството и парламента.

Красимир Янков сподели какви са причините за неуспешния преход в България. Той заяви, че след 2001 година в България е имало едно нормализиране на средата, но в момента се изпитват трудностите, предизвикани от четиригодишното управление на ГЕРБ. Деструкцията в обществото е настъпила след 2009 година, това е довело до връщането ни във времето, когато съседи са се мразели на политическа основа. В момента трябва да се реши по какъв път ще вървим - пътя на конфронтацията и омразата или пътя на нормализиране на процесите. Според Красимир Янков това нормализиране може да започне е една твърда позиция на изпълнителната власт за изпълнение на ангажиментите и неподдаване на натиска.

Красимир Янков не пропусна и казуса "Бисеров". Той заяви, че за всичко, свързано с оставката на Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент, е научил от медиите. Това, че спрямо такъв висш политик се предприемат наказателни действия е доказателство, че няма натиск от изпълнителната власт и управляващите партии върху службите и институциите с цел прикриване на когото и да било. Трябва да се има предвид също така, че все още нямаме произнасяне от съответните институции.

Янков разкри мнението си за съвместната декларация на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Според него тази декларация е навременна, защото всички български граждани виждат, че действително има напрежение. Има опити за насаждане на ксенофобски настроения. В такъв момент е важно да помним, че ние сме народ, който не е позволил екстрадирането на своите евреи. Депутатът от КБ продължи, че тази декларация е била подкрепена от всички парламентарно представени сили, но за съжаление от опозицията само на думи. Зад думите трябва да има и действия. „Тази декларация е доказателство, че държавниците могат да бъдат единни”, завърши Красимир Янков разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2422 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
chakala

2013.11.19 | 21:27

14
Ah tezi mrasnici, shte se povtorq kato gospodina po gore, boiko ta boiko, vsichki si izmivat mrasnite race s nego, za6toto im kazva istinata, ukral darjavata za 3.5 godini a kogato te kradaha 20 godini i se napalniha s imoti po celiq svqt i avoari v svetovni banki, za tosi period si malchat kato sramejliva bulka, no ne znaqt kakvo gi 4aka za tqhnoto potomstvo, shte gorqt v ADA....
chakala

2013.11.19 | 21:26

13
Ah tezi mrasnici, shte se povtorq kato gospodina po gore, boiko ta boiko, vsichki si izmivat mrasnite race s nego, za6toto im kazva istinata, ukral darjavata za 3.5 godini a kogato te kradaha 20 godini i se napalniha s imoti po celiq svqt i avoari v svetovni banki, za tosi period si malchat kato sramejliva bulka, no ne znaqt kakvo gi 4aka za tqhnoto potomstvo, shte gorqt v ADA....

2013.11.19 | 21:08

12
С вашите камъни от февруари по вашите глави господа отБСП/фалшификатори/.

2013.11.19 | 21:08

11
Dano pak da vi sprat krabcheto!!!!

2013.11.19 | 21:08

10
Явно страха от ГЕРБ е много голям!!!Защо ли какво толкова са им направили и защо не дават властта какво пазят.
666

2013.11.19 | 21:07

9
СМЪРТ ЗА КОМУНИЗМА!

2013.11.19 | 21:07

6
Свобода за народа.

2013.11.19 | 21:07

8
нагъл комунист какво може да напише, обикновено те преписват собствените си гнусотии и манипулации на другите това са научили от дс и кгб.

2013.11.19 | 21:07

7
Най-добрия комунист е мъртвия комунист.
SS

2013.11.19 | 21:05

2
КОМУНИСТ....ЦИГАНИН....РАЗЛИКА НЯМА!!!!!!!
баба гицка

2013.11.19 | 21:07

5
другарю янков с тези заеми и аз мога да управлявам социално и да залъгвам хората ---ОСТАВКА ВЕДНАГА -- НЕ ИСКАМ ВНУЧЕТАТА МИ ДА ПЛАЩАТ ЗА ВАШИТЕ КРАЖБИ

2013.11.19 | 21:06

4
Бойко та Бойко та Бойко!!!Айде стига де !!!!Махайте се и не се оправдавайте с Бойко.Никой не ви е молил да се правите на защитници от Бойко.Узурпирахте властта и сега се оправдавате с Бойко.Не ни е страх от Бойко а искаме да си ходите в затвора и си вземете и Бойко с вас.Искаме всички корумпирани да се махнат от политиката.Пръскате бежанците из цяла България и ние трябва да ви търпим.За нас няма пари а за бежанците има.Или пак далавера си правите като чакате помощи от Европа и да си ги приберете.Цялото ви управление е една далавера в която вие теглите милиарди давате ни трохите и ние после връщаме милиардите които вие ще откраднете.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини