Искра Михайлова: 2 г. ГЕРБ не са направили нищо по констатации на ЕК

  • 12 ноември 2013 08:35

  • 1113
  • 0
Искра Михайлова: 2 г. ГЕРБ не са направили нищо по констатации на ЕК
©

Заплахата Европейската комисия да започне наказателна процедура срещу България е заради смесване на критерии при сключване на обществени поръчки по Оперативна програма "Околна среда". Договорите за тях са сключени през 2009 г., а плащания са извършвани през 2010-та и 2011 г. Това заяви в сутрешния блок на БТВ министърът на околната среда и водите Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност.

Усвояването на средства по оперативна програма е дълъг процес. Това, което нас ни притеснява обаче е, че между 2011-та и началото на 2013 г. българските власти отказват да приемат констатациите на Европейската комисия и да променят технологията, по която се работи.

За открита наказателна процедура все още не може да се говори. Вицепремиерът Златанова може би е имала предвид наказателни действия. Предприемаме спешни мерки за проверка, за да видим как действа одитът и да бъдем сигурни, че ние работим по вярната методика и от действията ни няма да има последици за България.

По телефона бившият министър по управление на евросредствата в кабинета "Борисов" Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник заяви, че по случая се "вдига повече пушилка, отколкото е необходимо" и парите по оперативната програма няма да бъдат спрени. Според него това може да се прави, за да се прикрият управленски неудачи на сегашната власт.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1113 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини