Променят субсидирането за зимното почистване

  • 08 ноември 2013 21:21

  • 1048
  • 0
Променят субсидирането за зимното почистване
©

Догодина ще работим за промяна на методиката, по която се определят субсидиите за зимното почистване на общинските пътища, заяви премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, цитиран от пресслужбата на Министерски съвет.

Когато поемах мандата, казах, че това е най-трудната ситуация за последните 23 години и е резултат преди всичко от управлението в последните четири години, посочи Орешарски на брифинг след срещата си с областния управител, с кметовете и народни представители от област Смолян.

"Много по-лесно се руши, отколкото след това се възстановява", коментира премиерът въпросът за болницата в Девин. "Не очаквайте след усилията в последните няколко години да се затвори болницата, че тя може да се отвори на следващия ден. Много се надявам в началото на следващата година болницата да стартира", добави министър-председателят. Той увери, че няма община, в която да са предвидени за едната година по-малко средства съвкупно спрямо настоящата година.

На въпрос за зимното почистване премиерът каза, че от следващата година ще се работи за промяна на методиката за определяне на държавните субсидии към общините за зимното почистване на общинските пътища.

Министърът на регионалното развитие Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и от своя страна отбеляза, че предложените промени в Закона за обществените поръчки ще олекотят процедурите по обжалване.

Интегрираният воден проект на община Смолян ще бъде финансиран от следващия планов период, съобщи министърът на околната среда и водите Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност.

Акцент в разговора на премиера с кметовете беше усвояването на еврофондовете, както и по-нататъшната децентрализация. "Обединихме се около идеята, че с по-добра координация между централата и местните власти ще реализираме по-добре целите на
кабинета и на кметовете за подобряване на стандарта и качеството на живот на хората", каза министър-председателят.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1048 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини