Цветанов: Ще закриете МВР! Йовчев: Не се занимавайте с клевети! (обновена)

  • 08 ноември 2013 12:57

  • 3269
  • 2
Цветанов: Ще закриете МВР! Йовчев: Не се занимавайте с клевети! (обновена)
©

Мини скандал избухна между Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола в парламента.

Бившият вътрешен министър зададе въпрос относно заплатите на полицаите и предстоящите съкращения в МВР. За да се увеличат заплатите на полицаите с 10 %, трябва да бъдат съкратени 8000 полицаи и то от тези, които са с позиция висше образование. Това, което се случва и никой не си задава въпроса е: Колко е бюджетът на новосъздадената агенция ДАТО? 50 милиона лева. В разчетите, когато бях вицепремиер и министър на вътрешните работи, средствата за тази дирекция СДОТО в МВР не бяха никога повече от 20 милиона лева. Това означава, че ние ще вземем от редовите полицаи. Вие работите за закриването на МВР и с тези си действия съвсем скоро ще ликвидирате службите, каза Цветанов. Искам да поздравя всички полицаи с професионалния им празник днес. Те си вършат отлично работата и пазят тази власт, която отдавна трябваше да си е отишла, завърши Цветанов.

Направили сме много точни разчети за заплатите в МВР, отговори Йовчев. С тях са се занимавали математици и са си свършили перфектно работата. Съкращения ще има, но те ще бъдат само в администрацията. Не се занимавайте с клевети и жълтини. Не ви отива, лаконичен беше вътрешният министър. Пред журналисти в кулоарите Йовчев каза, че ако Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа разполага с данни, които свидетелстват за извършване на престъпление, то би трябвало по закон да ги предостави на компетентните органи. Това е ролята на структурите на МВР и ДАНС. В момента, в който съберат информация, на основа на която считат, че има данни за извършено престъпление, трябва да я предоставят на прокуратурата. Прокурорът е този, който преценява дали има основание да се повдигне обвинение, а кой е виновен, решава съдът. Не бива да излизаме от този механизъм на действие, коментира Йовчев.

На въпрос дали има практика ДАНС първо да уведомява партийни лидери и след това главния прокурор и вътрешния министър, Йовчев отговори: „Мисля, че в случая ДАНС са си свършили точно работата по закон – в момента, в който са получили сигнал, са го представили по компетентност на главния прокурор. Те са длъжни да направят това и нищо друго извън това не е било необходимо да бъде правено”.
На въпрос дали сигналът срещи Христо Бисеров е получен от чужди служби, Йовчев посочи: „Нека детайлите да ги оставим. От тук нататък единствено наблюдаващият прокурор може да разреши какъв проблем и колко може да се уведоми”.

На въпрос защо главният секретар е бил на среща с Христо Бисеров миналата седмица в парламента, Йовчев обясни: „Във връзка със законопроекта за МВР”. Попитан дали предишното ръководство на МВР е имало информация за Бисеров: „Не съм запознат с това, нямам достъп до такава информация”.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3269 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
КОЙ ПРЕДУПРЕДИ ДОГАН? КОЙ?

2013.12.09 | 16:09

2
КОЙ ДОКЛАДВА НА ДОГАН ЗА РАЗРАБОТКАТА СРЕЩУ БИСЕРОВ ? КОЙ? КОЙ? КОЙ? ЗАЩО БИСЕРОВ Е ЗНАЕЛ ЗА РАЗРАБОТКАТА НА ДАНС? КОЙ ПУСНА БИСЕРОВ ДА ИЗБЯГА ? КОЙ ЩЕ ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА ТОВА? КОЙ? КОЙ? КОЙ? ЦАЦАРОВ, КОЙ? КОЙ? КОЙ? ИСКАМЕ ДА ЗНАЕМ ,КОЙ? ЙОВЧЕВ, НЕ ЛЪЖИ . БЕЗСРАМНИЦИ ! ОСТАВКА !
123

2013.11.09 | 20:17

1
От кой, от кога и при кое правителство е получен сигналът за Бисеров и защо не са взети мерки тогава. Цветанов не се притеснявай, че за увеличение заплатите на полицайте с 10 % трябват 50 милиона. Махаме 100 - те милиона за подслушване и може да се увеличат даже с 20 %.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини