Социалната комисия прие Бюджет 2014

  • 06 ноември 2013 18:57

  • 831
  • 0
Социалната комисия прие Бюджет 2014
©

Комисията по труда и социалната политика прие държавния бюджет за 2014 г. и бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2014 г.

По време на обсъжданията по бюджетите депутатът от Коалиция за България Антон Кутев заяви: „Сигурно този бюджет е амбициозен и не виждам нещо лошо в това. Една от основните задачи е да се ограничи контрабандата – нещо, което не направихте 4 години”.

Депутатът от ГЕРБ Владислав Николов каза: „Не взимате никакви мерки. Управлявате вече 6 месеца – какво става с тази контрабанда”. По думите му, когато бюджетът е много надценен, ще се достигне до един срив.

Цветан Минков, председател на Съюза на пенсионерите – 2004, заяви: "Фактите говорят, че ще върнем нещо, което в нарушение на Конституцията беше блокирано – т.нар. швейцарско правило. Аз съм изненадан, че намалихте с 2 % данъка върху лихвите. Вместо да увеличим лихвите към спестяванията, за да трупат филиалите високи лихви, ние постепенно ще премахнем тази лихва – дръжте хартиите в банките, не създавайте работни места. Ето къде са парите”.

Найден Москов от Българска асоциация на пенсионерите, заяви, че швейцарското правило не е справедливо.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
831 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини