Джамбазки от ВМРО: Като няма ред, ще се защитим сами!

  • 06 ноември 2013 08:37

  • 4270
  • 10
Джамбазки от ВМРО: Като няма ред, ще се защитим сами!
©

Езикът, който "Атака" използва създава ксенофобия в обществото. Това каза в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия, юристът Христо Христев.

Аз шест месеца повтарях, че нелегалните емигранти ще създадат проблеми. Ние не искаме бежанци в центъра на София. Ясно беше, че ще стане така, заради бездействието на властите, които е трябвало да върнат този бежанец в страната, от която идва. Това каза зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

"Това нещастие можеше да се избегне. Аз посочих мястото, където се събират в София. Искаме в държавата да има ред, не ни интересува кой е извършил престъплението, а просто това не трябва да се случва. Когато няма ред по улиците, трябва сами да се защитим", поясни Джамбазки. "В града ни има проблем и трябва да се говори за това".

Аз не искам да се намесвам в дебат за бежанците. Въпросът е по какъв начин изразяваш мнението си, да не засягаш хората на етническа основа. Не бива действията на един алжирец да доведе до неприязън върху всички бежанци. СЕМ реагира, санкционира медиите, но това е несправедливо, защото ксенофобията идва от политиците. Медиите дават трибуна, която предизвиква определен отзвук в обществото. Това каза по Нова телевизия доц. Георги Лозанов, председател на СЕМ. Той добави, че днес ще дадат пресконференция.

"В резултат на публичното говорене вече има омраза към сирийските бежанци, които идват в страната. Всеки трябва да намерят начин да говори така, че да не насажда омраза. Забелязвам, че тази омраза започва да се превръща в политическа реч. Колкото повече така се говори, толкова повече ще продължава отзвукът в обществото", обясни Лозанов.

Според Джамбазки Българският хелзинкски комитет има полза да има нелегални бежанци в България, защото получава финансиране от ЕС за това. На нападките, че ВМРО използва езика на омразата и ксенофобията, Джамбазки покани на нощна разходка по "Пиротска" участниците в дискусията, за да видят какви безобразия вършат бежанците в София.

Според Георги Лозанов това е типична реч на омразата. "Когато има някакъв проблем се насочва омразата, считайки, че по този начин проблемът ще изчезна. Това не е така, напротив, омразата се засилва все повече и се стига до конфликти".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4270 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
цецо

2013.11.14 | 07:34

5
като искат да има бежанци да ги държат в затворени лагери да им дават храна за две седмици да им оправят паспортите и да ги изпращат в богата европа ние не сме в шенген и в еврозоната и нямаме задължение да ги храним тези хора

2015.04.25 | 08:10

10
ТОВА НЕ СА БЕЖАНЦИ, ТОВА СА НЕЛЕГАЛНИ ЕМИГРАНТИ, НАРУШИТЕЛИ НА ГРАНИЦАТА, ТОЕСТ ПРЕСТЪПНИЦИ

2013.11.14 | 07:35

6
В затвора, травестит!

2015.04.25 | 08:10

9
Говориш за Лозанов, нали? Съгласен съм, в затвора този травестит!
коци

2015.04.25 | 08:10

8
напрежението не се насажда а то просто ве4е съ6тествува.Стига съе правили хората на глупаци!Накрая 6те изберем хора като Джамбазки за6тото не с страхуват да назовават проблемите с истенските им имена и ако ги питат биха казали ,,КОЙ,,

2013.11.14 | 17:01

7
Атака да осъдят този юрист, той ги клевети

2013.11.14 | 07:34

4
ТРЯБВА ДА СПРЕМ БИЗНЕСА С КСЕНОФОБИЯ И ПРАВА. НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ, КОИТО КЛЕВЕТЯТ ОБЩЕСТВОТО ДА БЪДАТ ГЛОБЯВАНИ И ЗАБРАНЯВАНИ. НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЪЗДАВА ОМРАЗА КЪМ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ

2013.11.11 | 21:07

3
Хубаво да се защитим, но защо само срещу бежанците, л у м п е н и т е значи могат да ме объркат и пр е бият или всеки пре стъ пник или из пер кал от ци ган ски или български произход? Или такива политици като джамбазки, които ме крадът в политиката, като бисеров който ни е ок рал всичките и просто забегна в чужбина като галеви, искам срещу всички тях, защо да делим?!

2013.11.11 | 12:30

1
НЕ НАЦИОНАЛИСТИ АМИ ФАШИСТИ ТРЯБВА ДА ДОЙДАТ НА ВЛАСТ ЗА ДА СЕ СПРАВИМ С ТАЯ ГНУСНА ИСЛЯМИСТКА СГАН !!!!!!!!!!!

2013.11.11 | 12:31

2
Че те фашисти са на власт от 23г, ако не знаеш, дефиницията за фашизъм е сливане на държавата и едрия капитал. Предполагам, че си имал предвид нацисти.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини