"Атака": Депутат, който не идва на работа, не трябва да получава заплата

  • 05 ноември 2013 07:58

  • 1687
  • 5
"Атака": Депутат, който не идва на работа, не трябва да получава заплата
©

Ще държим депутати, които не ходят на работа, да не получават заплата. Не може да не идваш на работа и да получаваш заплата.

Това заяви в сутрешния блок на TV7 депутатът от "Атака" Николай Александров, който е един от вносителите на промените в Правилника за дейността на Народното събрание. Ще държим депутати, които не ходят на работа, да не получават заплата, продължи Александров. От "Атака" предлагаме при три поредни неизвинени отсъствия или при пет за целия месец народният представител да не получи никаква заплата, нито т. нар. представителни разходи - за сътрудници, консултации и други. Надяваме се предложенията ни да бъдат приети и подкрепени в пленарната зала, но ако това не стане, ще подготвим нов проект и ще го внесем отново. Никъде другаде в България няма такова положение-да не ходиш на работа и да не те санкционират, категоричен беше Александров. Дължим го на обществото и при ниския имидж на парламента това е най-малкото, което може да приемем. Трябва да докажем, че си вършим работата. Сегашната санкция за тези отсъствия е две трети от месечната заплата, обясни Александров.

Малко по-различно мнение изказа депутатът от Коалиция за България Филип Попов. Не може да приравняваме народните представители с обикновените работници. Нашата работа е много по-различна и е свързана с много срещи. Разбира се, че не трябва да се чувстваме богопомазани и не това е целта ни, каза Попов. Работата на един депутат не е само да се регистрира и да стои в пленарна зала, за да слуша неща, от които нищо не разбира. Аз съм юрист и ще ми е трудно да взема отношение по вероизповеданията, даде пример Попов.





 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1687 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ПЕДЕРАС ОТ АТАКА

2013.11.05 | 13:41

4
Педалчо,а тези депутати нямат ли си избиратели които трябва да посетят.Всички имат офиси и приемни дни за своите избиратели,нали?Вие от Атака имате ли си приемни дни или само си ЛЕЖИТЕ в София?ОФИСА ВИ Е ОНИЯ ПИКАП ОТ КОЙТО ГОВОРИ СИДЕРОГЛУ!
прочел

2013.11.05 | 13:41

5
Ти си болен мозък........................................................

2013.11.05 | 13:40

3
Депутатите ходят по районите си в събота, неделя, понеделник и вторник. А точно този депутат всяка седмица е при нас - във Варна, от където е избран!!! Не говори, без да знаеш, рязан педал! Аз съм ЗА предложението, най-накрая нещо разумно.
gri

2013.11.05 | 12:11

2
Този,който не ходи на работа трябва да бъде дисциплинарно уволнен
Цензури

2013.11.05 | 10:04

1
Най-тъпия и неграмотен псевдосайт - Гъзини.бг!

Добави коментар

Водещи новини