Наши студенти във Франция: Подкрепяме българските си колеги

  • 04 ноември 2013 11:59

  • 942
  • 4
Наши студенти във Франция: Подкрепяме българските си колеги
©

В декларация български студенти, учещи в Страсбург, Париж и Лион, заявяват, че "застават твърдо зад колегите си, окупирали СУ, ВТУ, НБУ, НАТФИЗ, ПУ, НХА и всички други университети в страната, включили се в протестните действия". Декларацията, цитирана от БТА, е до "българския народ, до 42-то Народно събрание и до "Ранобудните студенти".

Ние съзнаваме проблемите на българската държава и действията на политиците, които единствено утежняват тези проблеми, посочват българските студенти във Франция. Те допълват, че именно в състоянието на държавата, наред с аморалността на политиците, с олигархичните кръгове, които държат властта и образователната система, откриват част от главните причини да са далеч от дома. "Но ние не сме избягали от проблемите, а милеем за България, която е наша родина. Ние искаме да се върнем в България по-силни, по-знаещи и по-можещи, за да работим за доброто на родината ни", декларират студентите. Те заявяват в декларацията, че подкрепят исканията на "Ранобудните студенти" - "за незабавна оставка на министър-председателя Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, за незабавно разпускане на 42-то Народно събрание, за насрочване на нови парламентарни избори в най-кратък срок и за започване на дългочакваната реформа в образователната система от следващото Народно събрание".

Последвайте канала на

Валери Зайцев
942 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
До платените драскачи и всички останали

2013.11.05 | 15:44

4
И тези студенти ли са платени!!!???????? Не вярвам. Стига сте хейтвали студентите и техния протест и те са пълноправни граждани на рабитата ни и разпердушинена от СДС; НДСВ; БСП и ГЕРБ (всички наследници на "великата" помия БКП, властваща И ДО ДНЕС) държава. Те - студентите също имат право като всички нас да гласуват и да протестират!

2013.11.05 | 15:44

3
BRAVO NA PROTESTIRA6TITE STUDENTI I NA PODKREPQ6TITE GI!!! S VAS SME !!! Grupa 39 ot germaniq
ВЪХ!БРЯ,БРЯ!

2013.11.05 | 15:43

2
Ало,мамино-татови лиглъовци.Широко ви е около врата ,затова се правите на "демократи".Ама учите при франсетата,където таксите са мираж,за обикновените БГ студенти.Хайде,блокирайте ,техни университети,в "ПОДКРЕПА на тази кауза,а?Ще блокирате на върбин ден.Там слушкате,като пуделчета и ползвате само...Oui, Monsieur profesor. être l'exécution de M. le professeur!-На тукашните доверчиви луди-млади,родителите им си дават калта под ноктите за да ги изучат,и бяс ги тресе,виждайки как нагло изпозват децата им.

2013.11.05 | 15:43

1
Когато един смешник забавлява народа, това се нарича комедия. Когато един смешник води народа, това се нарича трагедия.Трябва да си с много объркана ценностна система, за да коленичиш на Бойко и Цецо! Не университети трябва да бъдат окупирани, а акъла на тези, които искат да дадат власт на Бойко и другите сикаджии!!! Затова, никаква оставка, затова и само неореантирани и платени са по улиците.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини