Областният управител на Софийска област се срещна с шефа на Пентагона

  • 01 ноември 2013 20:37

  • 1669
  • 2
Областният управител на Софийска област се срещна с шефа на Пентагона
©

Българска официална делегация, водена от областния управител на Софийска област Емил Иванов, е на работно посещение в САЩ, което ще продължи до 6 ноември, съобщиха от областната администрация. В делегацията са включени директорът на дирекция "Координация и информационно-аналитична дейност" към МВР комисар Николай Крушков, заместник областния управител Даниела Бакърджева и др.

Първата среща на Емил Иванов беше в Ню Йорк с министъра на отбраната на САЩ Чък Хейгъл, бившия министър на отбраната и бивш шеф на ЦРУ Лион Панета, националния директор на Лигата срещу поругаването Ейбрахам Фоксман и нобеловия лауреат Ели Визел. Обсъдени бяха възможностите за сътрудничество на регионално ниво между САЩ и България. Специално внимание беше обърнато на етническата толерантност с която се гордее страната ни и интеграцията на ромите. Срещата в Ню Йорк е част от програмата за тържественото отбелязване на 100-годишнината на Лигата срещу поругаването. Водени са и разговори за официално посещение на Ейбрахам Фоксман в България, който се очаква да посети София, до края на годината.

На 5 август т.г. областният управител на Софийска област Емил Иванов посрещна в София Хари Уол, който е дългогодишен съветник на президента на САЩ Бил Клинтън и българския президент Петър Стоянов. Уговорено бе подписване на общо споразумение за защита на етническата толерантност в Софийска област с влиятелната еврейска организация CEJI. Централата на CEJI е се намира в Брюксел и е основана от американската Лига срещу поругаването.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1669 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.11.02 | 12:39

2
Стига сте ни го рекламирали тоя милиционер. БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ ИНТЕЛИГЕНТНИ ПАТРИОТИ, НЕ ОТ ТЪПИ МИЛИЦИОНЕРИ РОДНИНИ!

2013.11.02 | 12:39

1
ПРОДАЖЕН СКАПАН ТЪП МИЛИЦИОНЕР! ТИ НИЩО НЕ СИ НАПРАВИЛ НА БЪЛГАРИЯ И НЯМА ДА НАПРАВИШ, НИЩОЖЕСТВО ВРЪЗКАРСКО СМОТАНО И ПРОСТО!

Добави коментар

Водещи новини