Орешарски: Мораториумът не е рационално решение

  • 01 ноември 2013 17:44

  • 952
  • 5
Орешарски: Мораториумът не е рационално решение
©

Като страна-член на Европейския съюз не бива да приемаме дискриминационни текстове спрямо други граждани от ЕС.

Така коментира пред журналисти в Сливен министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 внесеното днес в Конституционния съд искане да се обяви за противоконституционно решението на парламента за забраната за продажба на земя на чужденци, предаде БТА. По думите на премиера мораториумът не е било рационално решение, като това е резултат от наслоени излишни страхове в обществото. Той подчерта, че мораториумът и забраната за седемгодишен период е валидна само за европейски граждани, а за граждани извън Европейския съюз забрана има и тя ще остане.

Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 коментира и основните приоритети на Бюджет 2014, като посочи сред тях местните власти и образованието, както и насърчение за ускоряване на икономическото развитие. Това, по думите му, ще се реализира чрез няколко инструмента за по-добри условия в данъчното облагане. Орешарски допълни, че част от инвестиционната програма е по-добре структурирана регионално, така че средствата да не отиват само в най-големите градски центрове.

Министър-председателят каза, че ще бъдат направени няколко отлагани през годините реформи в сектора "Здравеопазване" и ще бъдат подобрени административните услуги за граждани чрез преструктуриране на администрацията. Фокусът в здравеопазването ще бъде подобряване на спешната помощ, включване на частни фондове във финансирането и по-голям контрол върху общата сума, която се изплаща за лекарства.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
952 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
rossen4i4o

2013.11.03 | 12:08

5
също като инвеститорите, монополистите и държавните служители , и тези които ;ако ; купят земята ни ще ни мислят само добро , много са загрижени да се усещаме като отсечени дървета
гошо

2013.11.02 | 14:22

4
Една комунистическа подлога не може да има собствено мнение за мораториума.

2013.11.02 | 13:41

3
РАЦИОНАЛНО Е ЗЕМЯТА ДА НЕ СЕ ПРОДАВА И ДА СЕ ОБРАБОТВА ОТ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ И ФИРМИ.

2013.11.02 | 13:41

2
Да продадем земята на евреите е нерационално. Знаем, че те ламтят за земя, но ние не си даваме нашата.

2013.11.02 | 11:23

1
Защо да не бива да приемаме дискриминационни текстове спрямо други граждани на ЕС? Във Великобритания сега ще гласуват закон с който затварят трудовия пазар само за нас и румънците - те как си гласуват дискриминационни закони? Кво ще направят - ще ни изгонят ли? Ами ОЩЕ ПО-ДОБРЕ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини