Реформаторският блок: БСП пак разделя хората

  • 31 октомври 2013 11:04

  • 1064
  • 6
Реформаторският блок: БСП пак разделя хората
©

Ако подкрепяме някой, ние трябва наистина да кажем, че го подкрепяме, но друг е въпросът, че не трябва да се месим в този процес и когато политическа формация има чиста съвест, тя може да застане с принципна позиция и да каже, че подкрепя действието, защото какво означава в обратния смисъл да си мълчим и ако медиите ни питат дали подкрепяме студентите, ние какво да кажем - "Нямаме отговор, защото се страхуваме от тълкуванието на това действие - да не би някой да си помисли, че искаме да яхаме този справедлив протест".  Това каза Гроздан Караджов от Гражданския съвет на Реформаторския блок в интервю за БНР.

По отношение на намаляването на числеността на протестите, той обясни: "Като всяко социално събитие, продиктувано от такава тежка несправедливост, каквато беше избирането на Делян Пеевски за такъв отговорен пост, нямаше как да не изригне общественото недоволство, но то е като един вулкан – всяко следващо негово изригване става все по-леко и е нормално. Освен това протестът не разполага със собствени механизми за работа и за противодействие на правителствените сили, той няма ръководство и заради това се движи в този непрекъснат минимален отклик от страна на хората, но винаги когато се получи нов гаф на правителството, хората пак излизат".

На въпрос дали Реформаторският блок има контакт с протестиращите студенти, Караджов отговори: "Не, ние не се месим и не контактуваме със студентите пряко. Това, което научаваме, е от вас медиите или чрез хора, които студентите са допуснали и излъчват в интернет своите стриймове и ние наблюдаваме там срещите, които провеждат в своите аули и зали. Ние сме политическа организация. Не може да ни бъде отречено правото да защитаваме едно или друго действие, което има прогресивно и реформаторско значение за страната, какъв Реформаторски блок бихме били"?

Според Караджов днешният протест на студентите има много прилики с протеста на студентите от 1997-а година: "В началото всеки протест започва с малцина. На малцина идва наум визията за това как трябва да се развива страната, малцина са най-ядосаните, но те след това увличат мнозината и това, което се случва в момента в университетите, това бакалско броене на колко протестирали и на колко пречили, според мен, е изключително глупава постъпка на депутатите от БСП, които се опитват отново да противопоставят хората, както се опитваха София-провинцията, сега се опитват на ученолюбиви студенти и неученолюбиви. И при протестите преди и тези сега студентските организации се самоорганизираха много бързо и имаха вътрешна управленска структура. В момента студентите имат възможност да комуникират помежду си чрез социалните мрежи".

Реформаторският блок кани всички граждани от 18 ч. в градинката между Софийския университет и Народното събрание, а половин час по-късно, пред сградата на университета, за да изразят подкрепата си към протестиращите студенти.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1064 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.11.01 | 03:39

6
Гроздане Гроздане смешни ставате - като човек на Костов и заместник министър на Траспорта в БТК крадохте лапахте са пак цъфваш в Реформаторския блок Утре в БСП ли ще си или в ДПС ?

2013.10.31 | 22:27

5
БСП-то винаги ни е разделяло и казват:'''Ето онази партия раздели народа'',да ама нееее червени боклуци мафиоти.

2013.10.31 | 22:27

4
Най-противните боклуци и предатели соросоиди са в шибания реформаторски блок !

2013.10.31 | 22:27

3
Кви реформатори са тия скапаняци ,бе ?! Кандидат лапачи като к.урвата Кунева !
shatterer

2013.10.31 | 17:52

2
Кой има чиста съвет бе, кретен.......герб ли е с чистата съвест или реформаторският блок-новата формация със старите мутри???? Защо костов или борисов не застанат пред университета и не обявят, че подкрепят окупацията.....нали им е много чиста съвеста???
жулиен

2013.10.31 | 17:51

1
Тези доморасли продънени пишман политици от блока на кунева,защото само тя разполага със субсидия и се опитва да диктува положението сред десните, продължават да се вълнуват от Пеевски,който интересува само тях и никой друг. Народа се интересува,защо никой не търси отговорност на бб и кликата му,защо четири години тези пишман политици мълчаха,когато пенсионерите,средния и малкия бизнес,майките с малки деца,хората с недъзи и тези в неравностойно положение страдаха от геноцида на герб срещу собствения си народ.Къде бяхте,потривахте доволно ръце,когато ахмашкото управление на герб мачкаше всеки,който надигне глава и чакахте крушата сама да падне в ръцете ви.И този път ще духате супата.

Добави коментар

Водещи новини