Любов в синьо: скандали има, разводи няма

  • 17 май 2011 14:52

  • 1112
  • 0
Любов в синьо: скандали има, разводи няма
©

СДС няма да позволи датата на предварителните избори за кандидат-кмет и за президент на "Синята коалиция" да се превърне в алиби за резултатите от тях или като оправдание за неучастие.

Това заяви на пресконференция председателят на изборния щаб на сините Борис Марков след заседание на Националния съвет на партията.

Той нямал обяснение обаче защо се бави и отлага денят на предварителния вот и какъв бил интересът от това.

Според него обаче забавянето водело до намаляване на избирателната активност.

СДС иска предварителните избори да са на 29 май, а от ДСБ настояват за средата на юни или за кампания от три седмици, след определянето на секциите.

По думите на лидера на СДС Мартин Димитров обаче на практика кандидатът на ДСБ за президент Светослав Малинов от две седмици вече обикаля страната в предизборна агитация.

Продължителносттана кампанията, посочи той, не може да бъде аргумент за отлагане на вота.

СДС не приемал и времето за агитация за предварителния вот да бъде по-дълго от това за реалния.

От "Раковски" 134 са убедени, че колкото по-рано Румен Христов (номиниран за президент) и Владимир Кисьов /за кмет/, спечелят, толкова по-рано ще започне истинската им кампания за реалните избори през есента.

Ако все пак няма договореност за датата на предварителния вот, "Синята коалиция" няма да се разпадне. За това беше категоричен Мартин Димитров, който припомни, че именно на СДС принадлежи идеята за създаването на десния съюз.

Ако някой направи такива опити, ще срещне сериозна съпротива, декларира той.

И добави, чеще се вземат сериозни мерки това да не се случи, а напротив - коалицията да се разширява.

Димитров обаче не скри, че очаква компроматна война срещу Румен Христов и Владимир Кисьов, ако те бъдат кандидатите на "Синята коалиция", които ще участват в реалната предизборна кампания.

Последвайте канала на

1112 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини