Парламентът нарушил Конституцията заради Делян Пеевски

  • 29 октомври 2013 07:54

  • 2169
  • 3
Парламентът нарушил Конституцията заради Делян Пеевски
©

Въпросът сега не е дали Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на е народен представител или не. Това беше предмет на предишното дело. Този път искането ще бъде друго. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия бившият конституционен съдия Димитър Гочев.

Президентът иска обявяване за противоконституционно на решението за отмяна на избора на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на за председател на ДАНС. Държавният глава оспорва оттеглянето му от поста, уточни Екатерина Михайлова. След това ще трябва да се реши въпросът за съвместимостта или несъвместимостта на Пеевски с поста, от който е освободен. Тази каша я забърка парламентът. Той няма правомощия да прекрати мандата на Пеевски като шеф на ДАНС. Народното събрание наруши Конституцията по казуса, каза тя. На поправителен изпит е Конституционният съд, надявам се този път да го издържи, добави Михайлова.

Димитър Гочев обясни, че прекратяването на мандата е можело да стане с решение на Конституционния съд или по искане на самия Пеевски да се откаже от мандата си.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2169 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.12.23 | 09:02

3
Сините клоуни не разбраха ли че няма да се върнат!

2013.10.29 | 19:33

2
Ха Катето си обръснало мустаците

2013.10.29 | 19:24

1
Сега ще се опитат да изкарат че НС е нарушил конституцията като е гласувал продължаване на мораториума! Въпреки че в Европа никой не го направи на проблем.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини