Атанасова: Здравеопазването ни ще катастрофира

  • 28 октомври 2013 12:59

  • 1825
  • 5
Атанасова: Здравеопазването ни ще катастрофира
©

В края на годината българските лекари и медицински сестри няма да имат заплати, които те реално са изработили като грижа към българските пациенти. Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, в коментар на проектобюджета за следващата година.

Абсолютно необходима е актуализация на бюджет, за да не катастрофира българското здравеопазване, подчерта тя. „Преди две седмици още в парламента заявихме, че следва да има актуализация на бюджета на здравната каса. Готови сме да подкрепим такава актуализация. Но това по никакъв начин не провокира министърът на здравеопазването да вземе каквото и да е отношение. До момента няма внесен от нея законопроект, с който се предлага актуализация на бюджета на НЗОК. Факт е, че за този месец 80% само от парите, които са предвидени за болниците, ще се получат като финансиране в болниците”, коментира Атанасова.

Според нея има пълна незаинтересованост на управляващите по отношение на сектор Здравеопазване. „В момента има толкова много проблеми – по отношение на достъпа на граждани до онкологични лекарства, по отношение на достъп до лекарства на деца, болни от левкемия, по отношение на разплащането на НЗОК с болниците. Дори се стигна до парадокс, в който НЗОК, която би трябвало да е партньор на българските лечебни заведения и на БЛС, ги притиска ултимативно с кредитни известия за получаване на по-малко средства за изработена от тях дейност”, каза тя.

„Слушах изявление на министър Андреева, която за мое най-голямо учудване, сподели, че няма ангажимент за това да събира и да е отговорна за финансирането на лечебните заведения, защото не е бирникът на държавата. Аз недоумявам на какво се дължи тази липса на всякаква заинтересованост за този сектор. Това ми прилича на управленска немощ да се взимат решения, да се отстояват и да се предлагат мерки за този сектор”, коментира Атанасова, пише Фокус.

Последвайте канала на

1825 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Кочо

2013.11.02 | 08:28

5
Десислава Атанасова: Здравеопазването ни ще катастрофира между краката ми!

2013.11.02 | 08:28

4
Атанасова е много натъжена че не е министърка ! Тамън се издигна и се оака !
ИПОН

2013.11.01 | 11:15

3
Атанасова,единственото нещо,което се случи в здравеопазването при твоето управление е ,че съпруга ти изпълняваше всички обществени поръчки с подкрепата на Главбулгарстрой,а от здравеопазването нищо не остана!!!

2013.11.01 | 11:14

2
Odvratitelna jena s problemi v pravogovora.
Pogledni.me

2013.10.28 | 18:59

1
http://pogledni.me - Най-новата социална мрежа за споделяне!!!!! Споделете вашата новина !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини