Златанова: Има насрочена среща между Вигенин и посланика ни в Бразилия

  • 25 октомври 2013 18:05

  • 825
  • 1
Златанова: Има насрочена среща между Вигенин и посланика ни в Бразилия
©

Има насрочена среща на нашия министър на външните работи с посланика ни в Бразилия за изясняване на ситуацията около завръщането на Гълъбин Боевски. Това каза пред журналисти в Пловдив вицепремиерът и министърът на правосъдието Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова.

Идеята е да не се допускат по-нататък такива неща, за да не се изпадне отново в ситуация, подобна на либийската, каза Златанова По думите и около завръщането на Боевски няма никаква мистерия, но вероятно някой български дипломат отново не си е свършил работата. За мен това е обикновена безотговорност, каза Златанова. Вицепремиерът и министър на правосъдието уточни, че няма никакви обвързаности между нашето и бразилското правосъдие. Ние нямаме договор за правна помощ, бразилските власти не са длъжни да ни уведомяват в тази ситуация.

По-рано през деня от Министерството на правосъдието съобщиха, че няма постъпило искане за изтърпяване на наказанието на Боевски на българска територия. Министерството не е уведомявано и той да е бил освободен.

Последвайте канала на

825 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.10.26 | 10:28

1
ТАЗИ ВЕРНО ИМА АДАМОВА ЯБЪЛКА

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини