Янаки Стоилов: НС може да отмени мораториума за земята с ново решение

  • 25 октомври 2013 14:26

  • 1155
  • 1
Янаки Стоилов: НС може да отмени мораториума за земята с ново решение
© Булфото

Разбира се, че е възможно с ново решение да бъде отменено предишното за удължаване на мораториума за продажба на земя на чужденци, каза председателят на парламентарната комисия по  външна политика Янаки Стоилов (БСП) в отговор  на журналистически въпрос в кулоарите на парламента.

Първо трябва да се реши реалният въпрос за условията, при които ще се закупува земя и тогава ще отпадне и необходимостта от  приетото решение за мораториум, коментира Стоилов.  Той каза, че не е водил консултации с ДПС за съвместно сезиране на Конституционния съд. Според Стоилов първата по значение и  време задача е заедно и с други парламентарни групи да обсъдят  промените, които се подготвят.

"Когато законът реши проблема, тогава или отпада необходимостта от гласувания мораториум, или той може да бъде ревизиран или  отменен в сроковете, които остават до края на годината", уточни Стоилов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1155 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
българин

2013.10.26 | 16:06

1
МЪРШИ- ТОВА СТЕ ВИЕ ОТ НОВАТА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ!!БЪЛГАРИЯ НИЩО НЕ ЗНАЧИ ЗА ВАС-ДОЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!ЗАТРИХТЕ ЗА 23 -ГОДИНИ ДЪРЖАВАТА!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини