Манолова: Лекарственият туризъм възникна при ГЕРБ

  • 23 октомври 2013 10:04

  • 1231
  • 8
Манолова: Лекарственият туризъм възникна при ГЕРБ
©

В резултат на безхаберната и лобистка политика при управлението на ГЕРБ и благодарение на 4-те министри, цените на лекарствата се качиха с над 300%. Те станаха по-високи от цените в европейските страни и в нашите съседни държави. Това доведе до нов вид туризъм, а именно лекарствен туризъм.

Това каза от трибуната на парламента Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на по време на дебатите при първо гласуване на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. „Хората бяха принудени да пътуват до чужбина, за да си купуват лекарства. Бившият министър не е нито лекар, нито юрист, за разлика от нея, аз не се мисля за „тежката артилерия”. Този законопроект предлага липсата на лекарства да не води до спекулативно увеличаване на техните цени. Започва поредната безумна акция срещу предложението на правителството и на колегите Джафер и Райнов. ГЕРБ са в непрекъснато раздвоение на личността”, заяви зам.-председателят на НС.

„Вчера не беше допуснат зам.-министърът на здравеопазването, вие гласувахте против, днес питате министъра. Другото име на управлението на ГЕРБ в здравеопазването е лобизъм и робство на корпоративни интереси. Колко зам.-министри, хора в надзора, шефове в касата, министри се оказаха забъркани с корпоративни интереси? Вашият предшественик защо си отиде? Искаше ли Лекарският съюз оставката на вашия любим шеф на касата? Кой доведе до това да няма пари в касата, за да се разплатят извършени от тях дейности? Вие бяхте бойкотирана от д-р Райчинов и борда на лекарите”, заяви Манолова.

„В момента болниците са на колене. ГЕРБ безумно некомпетентно организира бюджета на здравната каса. Вие да излизате и размахвате проблемите с лекарствата и да бламирате правителството да осигурява ред е наистина смайващо. Хората помнят как ГЕРБ ръководеше здравеопазването”, допълни още Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1231 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2013.10.25 | 08:35

8
Лекарственият туризъм въобще не е от последните години, а много по-стар. Тази жена какво се прави на улава. Всъщност може и да е.

2013.10.25 | 08:35

7
KURVA MRASNA

2013.10.25 | 08:35

6
Хората помнят и как Тройната коалиция ръководеше здравеопазванет! Знаят и какво е НЗОК при сестрата на Йотова. Този филм сме го гледали!

2013.10.25 | 08:35

5
др.Общова и мутраджииството вьзникна при вас-1990г.
SILVERAIN

2013.10.25 | 08:35

4
МОЖЕ ДА СЕ ВЪВЕДЕ ЕДИНИЦА МЯРКА ЗА НАГЛОСТ - МАЯ МАНОЛОВА. АЗ СЪМ С ЛЕВИ УБЕЖДЕНИЯ, НО НЕ ГЛАСУВАМ, ЗАЩОТО СЪМ ОТВРАТЕНА ОТ ТЯХНАТА НАГЛОСТ. ВМЕСТО ДА ДИСКУТИРАТ ЛЕВИТЕ ИДЕИ, ТЕ СЕ ЗАНИМАВАТ САМО С КОМПРОМАТИ И ЛИЧНОСТНИ НАПАДКИ. НЯМА РАЗЛИКА В ПОВЕДЕНИЕТО НА С.С. И Б.Б. МАЯ МАНОЛОВА ТРЯБВА ДА Е БЛАГОДАРНА НА ГЕРБ, ЗАЩОТО БЕЗ ТЯХ НЯМАШЕ ДА ИМА ЗА КАКВО ДА ГОВОРИ.

2013.10.25 | 08:35

3
Маноловааа ще те гони смок с дисаги. Не че ще те стресне ама ....
КАЛОЯН

2013.10.25 | 08:35

2
ЦЕНИТЕ НА ЛЕКАРСТВАТА ГИ КАЧИХА ВАШИТЕ ФАРМАЦЕФТИЧНИ КОМПАНИЙ И ВАШИТЕ "БИЗНЕСМЕНИ" ОТ ТАЗИ СФЕРА НА БИЗНЕСА !!! АЛООО МАНОЛОВА ВИЕ ДА НЕ НИ МИСЛИТЕ,ЧЕ НЕ ПОМНИМ ЛИ ? ИМЕННО ГЕРБ ВИ НАСТЪПАХА по БИЗНЕСА ЗА ЛЕКАРСТВА И ЕЛ.ЕНЕРГИЯ И ВДИГНАХТЕ ТАЛПАТА ЗА ДА ДОЙДЕТЕ НА ВЛАСТ ИНАЧЕ ПАРИЧКИТЕ ОТ МОСКВА ЩЕ СЕКНАТ !!!
stoiko

2013.10.25 | 08:35

1
Boze pazi sljapo da progledne,ta nali komunistite privatiziracha farmacevti4nata promislenost,tazi laze pove4e ot Siderov.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини