Огнян Минчев: Атакуват президента, защото той е единствената независима институция

  • 22 октомври 2013 08:58

  • 2398
  • 12
Огнян Минчев: Атакуват президента, защото той е единствената независима институция
©

Атаката за собствеността в Гърция и офшорки, това касае един период, когато президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е бил бизнесмен. Офшорния бизнес не е незаконен, освен ако не е забранен в страната. Това каза социологът Андрей Райчев в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия за това дали някой има интерес от това да се атакува президентът.

"Той не е мошеник, той просто се провали като президент", обяви Райчев.

„Атакуват го още от встъпването му в длъжност”, заяви политологът Огнян Минчев. Атаките според него са в две посоки. Първо го атакуват, че е слаб президент и второ - с компромат, че е прекалено мощен задкулисно. „Тези две атаки са несъвместими”, смята той и добави, че те са започнали в момента, в който е трябвало да сформира служебно правителство. "Атаките срещу президента започнаха, когато той трябваше да сформира служебно правителство, за да не успее. Корпоротавната медийна общност в България се опитва да контролира властта. Атакуват Плевнелиев, защото той е една независима институция в страната, която за разлика от правителството има все още легитимност извън страната". Коментира политологът Огнян Минчев в същото правителство.

Попитан от кого е атакуван, Минчев отговори, че има една корпоративно-търговска общност, която притежава мощна медийна група и която в момента контролира властта в България. „Тя допринесе да се формира този тип правителство, което действа в момента. Президентът остана единствената независима от институция, която има определена международна легитимност”, аргументира се политологът.

"Това са глупости, според Андрей Райчев. "Това е изключително комично твърдение”. По думите му хората, които искат да компрометират държавния глава, са Сергей Станишев, Лютви Местан и Волен Сидеров. Според него Плевнелиев е трябвало да е обединител на страната, а се е провалил. Другото, в което се е провалил, е организирането на честни избори. „Той сам се натика не като обединител на нацията, а като страна”, добави Райчев. "Плевнелиев беше посочен от Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, сложен да му топли мястото. Той се провали и в двете функции, които имаше - да организира честни избори и да обедини нацията".

"Пеевски е една фигура изведена напред да свърши мръсната работа, задкулисието командва марионетното правителство. Така или иначе тази общност, която съществува вече четири мандата. Президентът вижда как в страната се осъществява преврат, създава се правителство, което предлага човек който да репресира и той трябва да озапти и обедини превратаджиите", каза Огнян Минчев.

"Ролята на президента не е да бъде крупие, а държавник. Друг е въпросът дали Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното успява да се справи. Той има позиция и я обяви", допълни той.

"Ролята на Пеевски е силно преувеличена. Той трябва да се оттегли, защото е силно демонизиран вече. Никакви предизборни съюзи не е имало, защото те не знаеха кой ще победи", смята Райчев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2398 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2014.01.14 | 11:38

12
Нали Райчев беше обещал повече да не се появява по телевизиите. На този хем нищо не се разбира хем си вярва на простотиите.
shatterer

2014.01.14 | 11:38

11
"Независима институция"???? Този човек е напълно зависим от бойко борисов!!!

2013.10.22 | 23:17

3
То и ти май си зависим от ББ ,щом продължаваш да плямпаш.

2014.01.14 | 11:38

10
Райчев е по-малко тъпия вариант на лайнеков, но не по-малко гнусен.
Минчев е 'дупка на човечеството'

2014.01.14 | 11:37

9
По- некомпетентен и корумпиран лакей от този толстолоб Жени Минчев, трудно се намира! Ибрикчийството и политическата нечистоплътност на този евтин, балкански вариант на Джаба е безгранично!
Мария Иванова

2014.01.14 | 11:37

8
Колко още хора трябва да му кажат, че се провалил, за да си подаде оставката?!!?
lili

2014.01.14 | 11:37

7
Атакуват го защо не му чиста работата!!

2014.01.14 | 11:37

6
Плевнелиев е путю далавераджийски !

2014.01.14 | 11:37

5
Ами като е толкова лесен за атакуване с тези гафове, как да го оставят :D
краси

2014.01.14 | 11:37

4
Да Росен Плевненлиев се провали като президен т,но не съм съгласна с Райчев ,че не е мошеник ! Мошенник е и то много !

2013.10.22 | 16:57

2
ББ: "Баща ми казваше: Як си сине, ама си будала!"

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини