БСП свиква дискусия за нов Закон за движение по пътищата

  • 22 октомври 2013 07:28

  • 1066
  • 2
БСП свиква дискусия за нов Закон за движение по пътищата
©

Младите шофьори със стаж до 6 месеца да карат само по светло, а след 22 ч да оставят ключовете от автомобила вкъщи. Това гласи една от промените, които ще бъдат предложени за дискутиране в парламентарната комисия по транспорт днес.

В документа е записано още 10 пъти да скочи глобата за минаване на червен светофар или 500 лв. Според новия законопроект се предвижда младите шофьори да са с не повече от 0,1 промил алкохол в кръвта. В момента законът е еднакъв за всички шофьори, независимо от техния стаж зад волана.

По-рано този месец стана ясно, че депутати от БСП обмисляли да бъде вмъкнато и условието младите шофьори да нямат право да карат по магистралите. Ако промяната стане факт, шофьорите с до три години стаж зад волана ще карат с 90 км/ч по обиколния маршрут без право да се качват на магистралите. Причината за готвените мерки са зачестилите катастрофи, предизвикани от неопитни шофьори.

Последвайте канала на

1066 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Петър

2013.10.22 | 12:47

2
Забраната за каране през нощта горе долу ОК, само без частта за ключовете вкъщи, която е меко казано глупава. А това за забрана да се кара по магистралите е много спорно дали ще има положителен или отрицателен ефект, ако някой реши да се прави на супермен така или иначе поне на магистралата има по-малък шанс да се забие или да изправи завой. Какво наистина трябва да се направи е много по строг шофьорски, както и много по солени наказания (отнемане на книжката), дори и за дребни нарушения на водачи под 21
Аман Чернев

2013.10.22 | 12:43

1
По принцип не трябва да се дава книжки на хлапета до 22. А сега да питам защо БСП-то спря строежа на Хемус? При това този строеж е изцяло с безвъзвратните пари от Евро Съюза. Явно искат те да строят магистрали с народни пари и да сложат свои хора да цакат с такси, каквито планове имаха за Тракия по времето на тройната коалиция.

Добави коментар

Водещи новини