Терзиева към ГЕРБ: Не ви ли е срам да питате за концесиите на плажовете

  • 16 октомври 2013 12:02

  • 1377
  • 0
Терзиева към ГЕРБ: Не ви ли е срам да питате за концесиите на плажовете
©

По основни показатели за развитие става ясно, че различията се задълбочават между регионите. Това се дължи и на политиката на ГЕРБ. Имаме големи инвестиции в София и почти никакви в Северозападния регион. Регионалната политика не означава само строителство на магистрали, които ГЕРБ развяваха като знаме. Това заяви регионалният министър Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и от трибуната в НС по време на дебатите за вот на недоверие.

За развитието на един регион е нужен комплексен подход, а не само кух пиар с красиви снимки в луксозни брошури, категорична е регионалната министърка.

По думите й управляващите са заварили програми с риск от загуби за 2013 години, това е било ясно още от края на 2012 години. Бяха преработени апликационните форми за Северната тангента, за да не загубим средствата.

По отношението за провал за последните 4 месеца са изплатени 263 млн. лева по проекти финансирани от ОП Регионално развитие. На 16 септември бе разработен с общините в България. Този вариант е реалистичен, а не оптимистичен, каза още тя.

Правителството на ГЕРБ не прецени реално ситуацията и не отчете проблемите с които се сблъсква целият ЕС. Бюджетът на ЕС е по-малък от преди. ГЕРБ си бяха сложили розовите очила по въпроса, каза Терзиева.

Имаше малки фирми, които изпълняваха поръчки като скрити подизпълнители, но на тях не им беше плащано. Ние прекратихме тази практика, заяви Терзиева.

 Тя се обърна към ГЕРБ с думите: Не ви ли е срам да питате за концесиите за плажовете, като по време на вашето управление нито един плаж не е даден на концесия.

При тази реплика групата на Бойко Борисов реагира с викове "Оставка".

Тя завърши с думите, че политиката за регионално развитие се прави в партньорство, а не на парче.

Последвайте канала на

1377 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини