Ненков: Изходът от сегашната ситуация е оставка

  • 16 октомври 2013 10:08

  • 1531
  • 0
Ненков: Изходът от сегашната ситуация е оставка
©

След 5 месеца управление на кабинета съставен от БСП и ДПС, и с безпринципната подкрепа на Атака, не успя да отговори на обществените изисквания. Кабинетът на Орешарски създава усещането, че е сформиран по нечестен и задкулисен път.  Това заяви Александър Ненков от ГЕРБ от трибуната в НС по време да дискусиите за вота на недоверие към управляващите.

Протестите показаха, че българското общество е отвратено. Правителството се превърна в шуробаджанашки кабинет. Имаме отчайваща липса на капацитет, подчерта той.

Темата на вота е липсата на управленски капацитет в регионалната политика. Постигнатото с усилия еврофинансиране на АМ "Хемус" бе отхвърлено с лека ръка и бе заявено от премиера, че тя ще се довършва на концесия.

По думите му откриването на определени обекти е било основно за това правителство, но без те да имат заслуги за тях, и се е стигнало до там те да се забавя това откриване, за да бъдат извлечени определени дивидент за определени министри.

НС се превърна в най-скъпоструващият затвор, който ни пази от народната любов. От тази ситуация има само един изход и това е оставка и предсрочни парламентарни избори, заяви Ненков.

Последвайте канала на

1531 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини