ГЕРБ ще присъства на вота на недоверие, но не казва дали ще се регистрира

  • 15 октомври 2013 15:49

  • 5332
  • 20
ГЕРБ ще присъства на вота на недоверие, но не казва дали ще се регистрира
© Булфото

Парламентарната група на ГЕРБ ще присъства на утрешното заседание на Народното събрание, но не е ясно дали ще се регистрира. На пресконференция народният представител от ГЕРБ Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в заяви: Утре ни се поставят много мини, но ние сме доказали, че сме добри сапьори. Мога да гарантирам, че ще влезем през служебния вход на Народното събрание и оттам ще излезем. А какво ще предприемем, ще разберете утре, добави Главчев.

На въпрос - дали депутатите от ГЕРБ ще се регистрират, Главчев посъветва журналистите да бъдат търпеливи. „Този парламент няма никакво съдържание. Не е важно дали ние ще се регистрираме или не, а съществено е парламентът да заработи така, че да решава въпросите на българските граждани. Не вярваме, че този парламент, в този състав, може да го направи. Съществено е правителството да си подаде оставката, парламентът също. Да се проведат нови парламентарни избори, които да осигурят адекватно представителство на българските граждани в парламента”, каза още Главчев.

На въпрос дали депутатите от ГЕРБ ще поискат оставката на президента, Главчев попита „за какво”. „Забелязва се напоследък една тенденция - да бъдат разрушени всички институции в България. Това не е добрият път. Не може нито една институция да не работи. Винаги сме казвали, че когато някой е виновен, има органи, които го доказват, и би трябвало да си носи отговорността”, добави Главчев.
„Вместо да решават проблемите в държавата, управляващите използват фойерверки, за да отклонят вниманието. Приличат все повече на артисти, които са си забрали репликите на сцената. Чакат, но суфльорът им подава репликите със закъснение. По-добре е да слязат от сцената”, каза още Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в.

Не трябваше да се предлага подобна ратификация, защото доверието на ЕК към България по отношение на управлението на европейските фондове зависи от атестацията на международните финансови институции. Това заяви депутатът от ГЕРБ Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва на пресконференцията.

ГЕРБ коментира на пресконференция ратифицирането на споразумение между МИЕ и Световната банка. Припомняме, че Агенцията за държавна финансова инспекция ще разследва договор за консултантски услуги, сключен между икономическото министерство и Международната банка за възстановяване и развитие, част от Световната банка. Споразумението е подписано от бившия министър на икономиката Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: и от бившия премиер Бойко Борисов, без да е било дадено разрешение от парламента. Така е нарушена конституцията на страната, заявиха депутати при обсъждане на ратификация на споразумението в бюджетната комисия.

Българите са на едно от последните доходи в ЕС. Трябва да се предприемат стъпки за удължаване на срока върху придобиването на земя от българските граждани. В противен случай ще бъде изпуснат шансът да се защити конкурентната позиция на българите, защото скоро не се очаква изравняване на доходите с другите граждани на ЕС, заяви Горанов.

Дали някой български данъкоплатец няма да си потърси правата в Страсбург, попита Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в. Според него вниманието се отклонява от важните теми от група артисти, които целят да им се подобри публичният образ.

Европейската комисия разчита да се изгради капацитет за следващия програмен период. Да се твърди, че има нарушаване на Конституцията, е евтин пиар. Следва да се има предвид, че ако България нямаше полза от такова сътрудничество, правителството трябваше да ревизира и да не предлага подобна ратификация. Това лоби, и експертен капацитет, който получаваме от международните финансови институции, е гаранция за доверието, което получаваме по отношение на европейските фондове, добави Горанов.

Има няколко споразумения. Едното е рамково споразумение от 2012 година между Министерски съвет и Световната банка. То е ратифицирано от Народното събрание. Посочено е, че допълнително ще бъдат включени договори между министерства и банката. При споразумението между Министерството на икономиката и енергетиката и Световната банка се позволява да бъде сключено без допълнителното му ратифициране от Народното събрание. Има и писма от Европейската комисия, които посочват, че България следва да подпише споразумения с Европейската инвестиционна банка, Световната банка, за да се подготви за следващия програмен период. Изказването на БСП, ако не беше трагично, щеше да е изключително смешно, обясни Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:. Според него договорите, сключени с ЕК, са били изпълнени на 85% по времето на ГЕРБ и тези проценти не са се променили оттогава.

България беше обект на едно пилотно решение на Европейския съд по правата на човека и именно за нарушаване на тези права, предвидени в Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи, беше предприета промяна в Закона за МВР, каза народният представител от ГЕРБ Красимир Ципов във връзка с решението на съда в Страсбург за Борислав Гуцанов.

По отношение на делото на Борислав Гуцанов, има и интересен факт. Обикновено практиката на Европейския съд изисква няколко години при завеждане на едно такова дело. Сега сме свидетели на едно бързо решение. Не искам да коментирам съда, но нека да се запознаем в конкретика с диспозитива на решението, каза още Ципов.

До 2008 година, България беше в топ 5 на страните, получили осъдително решение от Съда в Страсбург по материята, по която Борислав Гуцанов е съдил България. Делото е за действията на прокуратурата. Акцията през 2010 година е ръководена от Окръжна прокуратура Варна, с използване на полицейски сили от ОДМВР Варна. Това, което предприехме ние в нашия мандат, беше да се съобразим с практиката на Съда по правата на човека, и да въведем т.нар. стандарт „абсолютна необходимост” при използването на полицейска сила. Това не бе направено с промените от тази година в Закона за ДАНС. Предполагам, че в бъдеще България ще получи още подобни осъдителни решения. Искам да напомня, че цялата операция от 2010 година беше за интересна схема за придобиване на употребявани автобуси. Операцията беше извършена с партньорска служба от Франция. Схемата е интересна, каза още Красимир Ципов.

Последвайте канала на

5332 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар

2014.08.31 | 23:11

20
Росен , Расим е осрана п.утка ! Фалшив до мозъка на костите ! Ирландска пастирка !Ужас и голям срам !ТИКВАТА е същия ! ГЕРБ са свине !
o

2014.08.31 | 23:11

19
Никаква регистрация на ГЕРБ-эадължение на управляващите е да осигури кворум в эалата.А ако не могат,да си подадат оставката эа да се эаеме мястото им от по-сериоэни и кадърни хора!

2014.08.31 | 23:11

18
ГРОБ СА МАФИЯ ДОБРЕ ЧЕ НЯМА ДА МОГАТСКОРО ДА ПЕЧАТАТ БЮЛЕТИНКИ НА ВОЛЯ

2013.10.16 | 08:36

17
БОКЛУЦИ са и Станишев , и Тиквата , и Плевнелиев , и останалите предатели на БЪЛГАРИЯ ! САМО АТАКА ! САМО ТВ АЛФА ! САМО ВОЛЕН ! САМО ТАШЕВА !
Oмбре

2013.10.15 | 23:20

7
Тия нехранимайковци така са ми омръзнали че повече няма накъде.Да се махат да не им виждаме престъпните гьонсурати..

2013.10.15 | 23:23

16
ИДИ ПРИ МАЙКА СИ ДА ТИ ИЗБЪРШЕ ДУПИТО
Спам

2013.10.15 | 23:23

15
=====“Правителството на ГЕРБ се грижеше повече за удържане на властта и за публичния си образ, отколкото за ефективно управление на страната. Бях в България точно преди последните избори и бях смаян от размера на политическото сплашване и от контрола над медиите, упражняван от правителството на Борисов”, заяви бившият посланик на САЩ в България Джеймс Пардю. "Вашингтон признава всяко законно правителство на България, избрано от народа в демократичен процес."
Цецка

2013.10.15 | 23:23

14
Алкохола и мафията не прощава на никого! В тая връзка- ГЕРБ трябва да бъдат опростени и изхвърлени!
нямат мярка

2013.10.15 | 23:23

13
Получават ли заплати,като месеци наред нищо неправят?В коя държава се толерира подобно поведение?

2013.10.15 | 23:22

12
Повече от 100 дни издържаме гейберските тикви, които единственото нещо което направиха е да напълнят България с ислямисти.

2013.10.15 | 23:22

10
А не е само това.Напълниха тоалетните на НС с фекалии без да се регистрират за кворумите.
герб в миналото

2013.10.15 | 23:22

11
Боли ме предницата дали ще се регистрират тези карикатури,гаден вирус за тях.Тиквата на прасетата и толкова,няма да липсват на разумните хора.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини