Кметове разкриха как Златанов ги е рекетирал

  • 15 октомври 2013 13:10

  • 4514
  • 2
Кметове разкриха как Златанов ги е рекетирал
©

Комисията за тефтерчето на Филип Златанов изслуша кметове и общински съветници, атакувани от бившия шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.Известният ни олимпийски състезател Иван Лебанов, кмет на Велинград разказа, че близо 3 години и половина той и администрацията на общината са били подложени на постоянни проверки и натиск.

Той цитира и думи на един от проверяващите, който споделил, че няма нищо нередно в работата на кметството, но трябвало да намерят нещо.

Проверяващите се заели с обществените поръчки, като едва тази седмица Лебанов ще бъде изслушан в комисията за конфликт на интереси. Разпореждането в скандалното тефтерче е той да бъде ударен за обществените поръчки. Не познавам Филип Златанов, никога не съм го срещал, каза още Лебанов.

На 19 декември 2012 е заведен сигнала срещу велинградския кмет в бившата комисия на Филип Златанов. Смятам, че не съм удобен на политическите сили и явно искат да ме свалят от поста, който заемам, така известният ни състезател по ски от близкото минало си обяснява появата си в тефтерчето на Филип Златанов.

Милчо Доцов, бивш кмет на Берковица, е в конфликт на интереси заради снаха си, която е назначена за младши одитор в общината. Според експертите на комисията на Златанов, Доцов е можел да влияе на проверките на снаха си. За по-малко от 45 дена комисията събира нужните доказателства и два дни преди кметските избори, Доцов е анатемосан окончателно.

Сигналът срещу него в комисията на Златанов е подаден от 4-ма общинари на ГЕРБ в града. Един от герберите, подали сигнала срещу него, сега е депутат в 42 НС - Петя Аврамова.

Доцов обясни, че снаха му е назначена на работа година преди да се харесат със сина му. За любовта граници няма, какво да направим, коментира председателят на анкетната комисия Кирил Добрев.

Последвайте канала на

4514 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
венци

2013.10.18 | 16:43

1
а някой ще провери ли имотното и финансово състояние на всички кметове от преди да станат такива и сега какви палати и милиони притежават?
реформатор

2013.10.18 | 16:43

2
съгласен съм на такива проверки и престъпилите законите да си понесат презвидените наказания. В никакъв случай не съм съгласен тричленния състав на гербовия съд б.б., ц.ц. и и.ф. да "удрят и съсипват" политическите си противници чрез различните държавни органи призвани да защитават държавите и обществени интереси, а не тези на герб.

Добави коментар

Водещи новини