Румен Пенков, ГЕРБ: Връчиха ми заповедта за освобождаване вкъщи, като престъпник

  • 14 октомври 2013 17:31

  • 2933
  • 8
Румен Пенков, ГЕРБ: Връчиха ми заповедта за освобождаване вкъщи, като престъпник
©

Новоназначеният временно изпълняващ длъжността директор на Басейнова дирекция за управление на водите – Дунавски район с център Плевен Тома Терзиев е поредното назначение на ДПС в Плевенска област, тъй като той е общински съветник от град Левски, където е бил кандидат за кмет.

Той няма административен опит, назначен е до провеждането на конкурс и най-вероятно ще остане на поста за постоянно. Това заяви на пресконференция Румен Пенков от ГЕРБ, съобщиха от партията. Според думите му, той е отстранен от поста без мотиви, като заповедта му е връчена в дома му, по време на болнични, което приема за обидно и необосновано и логично ще си търси правата по съдебен ред. Той сподели, че този начин на работа в Министерството на околната среда и водите е стартирал веднага след идването на настоящото управление и е задал тона на работата и за в бъдеще. Пенков припомни, че веднага е започнала чистка, като са освободени директорите на Басейновите дирекции в страната, на екоинспекциите по места, както и на трите национални парка. Подаването на документи за участие в конкурса за директор на Басейнова дирекция в Плевен приключва на 16 октомври, информира още Пенков

Пенков отчете добрите показатели на Басейнова дирекция през последните години от неговото управление и изтъкна, че е заел поста с конкурс, след това е преминал през 6-месечен изпитателен срок, а в последствие министър Нона Караджова е подписала безсрочен договор с него. Средно по 20 млн. лева на година е събирало ведомството от ВиК и други ползватели на водата за периода 2009-2012 г. Средствата отиват в Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната реда – ПУДООС и с тях се изграждат канализациите, управляват се водите, изготвят се малки проекти за малките населени места, изтъкна позитивната дейност на Дирекцията Пенков и добави, че през 2012 г. е преминал финансов одит, както и комплексна проверка от екоминистерството. Освен това дирекцията е номинирана за наградата „Златен ключ”, заради добрата си работа и активното предоставяне на информация.

Последвайте канала на

2933 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2014.01.03 | 14:53

8
а теб как те назначиха и от даскал по руски става ли директор
:)

2013.10.18 | 10:04

7
Е кво пък,сменят един боклук с друг боклук,блато си беше,блато си остана,а тези от герб какво се оплакват-ами престъпници са,водача им е престъпник и те същите.

2013.10.18 | 10:04

6
от както дойде това крадливо правителство витае страх, че ако не си от бсп и дпс си отиваш. Баща ми не е от никоя партия, не гласува и го уволниха и сложиха човек на дпс.
БОЗДУГАН

2013.10.15 | 11:05

2
БОКЛУЦИ са и Станишев , и Тиквата , и Плевнелиев , и останалите предатели на БЪЛГАРИЯ ! САМО АТАКА ! САМО ТВ АЛФА ! САМО ВОЛЕН ! САМО ТАШЕВА !

2013.10.15 | 11:07

5
Тези назначения са "благодарение" на Волен!!!!
6

2013.10.15 | 11:06

3
И на Ташева ташаците.

2013.10.15 | 11:06

4
Ако един ден заколят детето ви, или изнасилят дъщеря ви, и по улиците се вика аллаху акбар, ЗАПОМНЕТЕ че от АТАКА са виновни за потурчването на България! Бедни ми, бедни Волене! Поради что се посрами да останеш БЪЛГАРИН!!!Лидерът на "Атака" стана политически труп с натискането на едно копче, социалните мрежи полудяха срещу него Водещият се за голям патриот Волен Сидеров продаде родината си! Това стана факт точно в 9,05 часа тази сутрин. Тогава лидерът на "Атака" натисна копчето и осигури избирането на правителството "Орешарски". В което влизат представители на ДПС, начело с "родолюбката" Марияна Георгиева - Бенчева. Призоваваща децата да отиват на училище с учебници на турски език...
6

2013.10.15 | 11:05

1
Не бой се брато след няколко месеца всички резани в администрацията ще отидат да си копат тутуна.

Добави коментар

Водещи новини