Найденов: В армията има 3000 незаети работни места

  • 11 октомври 2013 21:01

  • 2021
  • 3
Найденов: В армията има 3000 незаети работни места
©

Има опасност за националната ни сигурност, но в нея има и още няколко насоки - за социалната ни система, за здравната ни система и за криминогенната обстановка в страната. Това заяви военният министър Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен в предаването "Панорама" по повод бежанската криза в страната ни.

Той заяви, че бежанците не бягат от хубаво и трябва да се отнесем със състрадание към тях.

По думите му непрекъснато има заседание на Съвета по национална сигурност към МС, който следи обстановката в стараната ни. Найденов заяви, че са предоставили списък с 26 района, където могат да бъдат настанявани бежанци. Предоставили сме сгради за 2,5 млн. лева, както и легла, лекари и ваксини, уточни той.

На въпрос дали ще се върне старата възраст за пенсиониране на военните, той отговори, че в случая не се говори за привилегии, а за дължими права. Орязани са 12 права на българските военнослужещи. Държавата се опитва да оцени ролята на въоръжените сили в страната. По този начин се прави по - привлекателна службата в професионалната армия. Имаме 3000 незаети места, те могат да се заемат чрез определени права, каза военният министър. Той уточни, че се говори за отмяна на едно правило прието от Дянков. Искаме да премахнем определената възраст, каза още Найденов.

Той заяви, че трябва да се позволим такава армия, каквато ни е нужна.

Последвайте канала на

2021 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.10.17 | 23:17

3
За възрастта съм съгласен, даже е и много /говоря за стажа/, ами класа, отдалечен район, пътни, квартирни, нощните будувания, дежурства, между 1/2 и 1/3 от живота ми минава там, пример - постоянните "ренгенови" облъчвания и последващите главоболия, на 40 години изглеждаме или сме болни като на 70, това е напълно сериозно ..........., но кой ли ни взема на сериозно!
rambo

2013.10.14 | 01:55

2
Boje ! Nie sme imali armia ! Tova e novina !
2013

2013.10.12 | 18:02

1
Найденов отивай на бойното игрище и се прави на мъж заедно с Обама и компания! Оръжията законни ли са при положение че има пример за убийство на човек от различна раса и какъв е точния закон?

Добави коментар

Водещи новини