Цвета Маркова: Не бих казала, че предстоят избори

  • 11 октомври 2013 17:59

  • 2041
  • 0
Цвета Маркова: Не бих казала, че предстоят избори
©

Липсата на каквато и да била предвидимост в съдебната система е достатъчно добра индикация, че законът не се прилага по еднакъв начин за различни случаи.  Изходът от тази ситуация е да бъде търсена промяна в начина на избиране и израстването на кадрите. Това заяви бившият шеф на ДКСИ и адвокат Цвета Маркова в предаването "Лице в лице".

Не бих казала, че класифицираната информация е някаква моя страст. Законодателството ни не е променяно от ноември месец миналата година. То отговаря на минималните изисквания на НАТО, каза още тя. По думите й има десетки обвинени за издаването на секретна информация, но до момента няма нито един осъден, категорична е Маркова.

Попитана какво се случва с чиновник, на когото е отказан достъп до секретна информация, а длъжността му го изисква, тя отговори, че му се предлага друго работно място по Кодекса на труда.

На въпрос дали ще има избори, Маркова заяви, че не знае да дали има такава опасност, но не трябва да се демотивират институциите, защото България трябва да изработи следващата европейска рамка за средствата, които страната ни трябва да получи. Нека бъдем по-прагматични, призова Маркова. Не бих казала, че виждам или усещам бързи избори, каза още тя.

Последвайте канала на

2041 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини