Депутат от ГЕРБ: Златанов не се е срещал над 100 пъти с Фидосова

  • 10 октомври 2013 14:57

  • 1796
  • 0
Депутат от ГЕРБ: Златанов не се е срещал над 100 пъти с Фидосова
©

Спекулация е, че Филип Златанов се е срещал над сто пъти с Искра Фидосова, това каза Емил Радев, народен представител от ГЕРБ.

По думите му, по време на дебатите в парламента, председателят на временната анкетна комисия направи една голяма спекулация, като каза, че г-н Златанов се е срещал над 100 пъти с г-жа Фидосова.

„Аз видях разпечатките, които са от влизането на г-н Златанов в сградите на парламента. За г-жа Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после има отпуснати пропуски единствено по времето, когато е текла процедурата по избиране на членове на тази комисия, в периода около май 2011 година. Също така са пуснати пропуски от г-н Камен Костадинов например, и г-н Бойко Великов, който беше също наш колега в 41-вото НС. Оттам нататък - няма никакви данни, че г-н Златанов се е срещал с г-жа Фидосова. Да не говорим, че двама от членовете на комисията са едновременно и членове на Централната избирателна комисия, чието седалище също е в сградата на парламента, така че не могат въобще да се правят от тези разпечатки тези изводи, че г-н Златанов се е срещал с г-жа Фидосова”, каза Емил Радев.

От цялото заседание по въпроса, и от вчерашните дебати, стана ясно, че явно управляващите не бързат да освободят г-н Златанов като член на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, и не бързат също да попълнят състава на комисията с нови членове, каза Радев.

„В момента комисията е на критичния си минимум с оглед възможността си да провежда заседания, защото отсъства г-н Златанов, г-жа Сабрие Сапунджиева е назначена за зам.- министър и тя не може да взима участие в заседанията на комисията, което, на практика, блокира изцяло дейността на комисията, и така се създава опасност да се натрупат преписки и да не могат да се разрешават в законно установения срок. Тези преписки от последните 5 месеца са насочени срещу управляващите, защото в момента те заемат ръководните места в държавната администрация, и те са обект на разглеждане и контрол от тази комисия”, каза Емил Радев.

Последвайте канала на

1796 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини