Димитър Лазаров: КС защити интересите на новото политическо мнозинство

  • 09 октомври 2013 09:41

  • 1961
  • 1
Димитър Лазаров: КС защити интересите на новото политическо мнозинство
©

Конституционният съд се превърна в защитник на новото политическо мнозинство.

Това каза в интервю за БНР депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров. "Ние ще продължаваме дейността си в НС срещу незаконно приеманите закони. Противозаконно е, когато няма кворум, да се приемат актове и закони на НС, и ние се противопоставяме", каза още Лазаров и добави, че ГЕРБ ще прецени дали да сезира КС за вота на недоверие заради начина, по който беше осигурен кворумът за дебата и след това гласуването, каза той. "Ние не атакуваме КС, а изразяваме позицията си. Това не означава, че след това решение за Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, ние няма да сезираме КС, когато считаме, че има незаконосъобразност", обясни депутатът.

По отношение на писмото на Пеевски, Лазаров каза, че все още не се е запознал детайлно и добави: "Не съм се запознал детайлно с писмото на г-н Пеевски. Той казва, че е избран народен представител от българските избиратели. Тази сутрин по медиите чух част от писмото, така че няма как да го коментирам", завърши Лазаров.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1961 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
4

2013.10.09 | 11:57

1
Димитър Токушев , Пламен Киров, Красен Стойчев, Стефка Стоева, Борис Велчев и Гроздан Илиев: "Пеевски е изнасилвач, ама понеже не го е вкарал целия е невинен"

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини