Варна свърши парите

  • 08 октомври 2013 14:17

  • 1238
  • 1
Варна свърши парите
©

Община Варна е изхарчила парите за инфраструктура за 2013-а и няма средства дори за ограда около една детска площадка, за да не превръщат бездомните кучета и котки пясъчника на малчуганите в тоалетна, съобщава Петел.

Твърдението идва от специализираната дирекция в администрацията, която отговаря за инфраструктурата и благоустройството. Нейният бивш вече шеф инж. Стоян Димитров предупреждаваше още при приемането на бюджет 2013, че парите са недостатъчно, но това някак си остана на заден план в общото бодро настроение, че финансовата рамка на общината от близо 211 млн. лв. е една от най-мащабните в последните години.

Дълбоководното заустване на отпадните води на Златни пясъци е записано в бюджета на общината с 6,8 млн. лв. То уж трябваше да е започнало още напролет, но това така и не стана. Сега кметът Иван Портних твърди, че предвидената за тази година работа по него ще завърши в края на ноември, така че чакаме да видим резултата, а също и крайната му стойност. Неясна е и ситуацията около друг обект от инвестиционната програма - закрития басейн на плувен комплекс „Приморски“. В бюджет 2013 за него за отделени 3,1 млн. лв. Кметът обаче призна, че той е строен без строителен надзор, или казано с една дума – незаконно, което поставя сериозния въпрос как ще се отчете тази общинска инвестиция.

Последвайте канала на

Novini.bg
1238 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.10.09 | 01:01

1
Все свършват всякакви пари, в квартала виждам необичайно много нови коли...

Добави коментар

Водещи новини