Орешарски поздрави Бокова за преизбирането й на поста Генерален директор на ЮНЕСКО

  • 05 октомври 2013 18:00

  • 877
  • 1
Орешарски поздрави Бокова за преизбирането й на поста Генерален директор на ЮНЕСКО
©

Министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 е поздравил Ирина Бокова за преизбирането й на поста Генерален директор на ЮНЕСКО, съобщава пресслужбата на Министерския съвет, предаде БТА.

В телефонен разговор премиерът е приветствал готовността на Бокова да сподели победата си с цяла България и отбелязал, че нейният успех безспорно е успех и за страната ни. Министър-председателят е изтъкнал, че преизбирането на Ирина Бокова още на първия тур е ясно доказателство за професионализма й на световно ниво и доверието, с което тя се ползва в международната общност.

Премиерът подчертал, че победата на Бокова е категорично признание за дейността й в Организацията на обединените нации за образование, наука и култура.

Министър-председателят Орешарски изтъкнал колко е важно България да бъде активен член на ЮНЕСКО и добавил, че това също може да бъде възможност за икономическото развитие на страната ни, посочват от пресслужбата на кабинета.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
877 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
румен

2013.10.06 | 09:56

1
И двамата са гадни, алчни и лъжливи твари. Единият е подлога на комуняги и турци, а другата е дъщеря на комуняга-убиец, който е разпоредил да се стреля по стачници. Така, че мръсниците се поздравяват.....но за какво???? Нима са свършили нещо добро за България???

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини