Социолог: Идиотско е агенциите да бъдат противопоставяни

  • 04 октомври 2013 07:45

  • 2150
  • 1
Социолог: Идиотско е агенциите да бъдат противопоставяни
©

Няма директна съпоставимост между въпросите в нашето проучване и тези на "Алфа рисърч", затова остава впечатление за разлики. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия социологът от "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов. И през юли, и през август, и през септември мерим сходни резултати.

"Обществото без съмнение е разделено на два големи лагера по отношение на съдбата на правителството. Този факт сам по себе си е тревожен", добави Първанов.

"Нашето изследване е може би четвърто от идването на това правителство на власт. И преди случая "Пеевски" кабинетът стартира с изключително ниски нагласи. В момента 23% се доверяват на правителството. 77% от запитаните в момента са за избори най-късно за май. Появи се и нов играч във водещата четворка – Реформаторският блок. Правителството работи с малък ресурс", каза социологът от "Алфа рисърч" Станислав Стоянов.

"Понякога медиите трябва да се доверяват в по-голяма степен на нашите анализи, а не да произволно да тълкуват числа. Целта ни е да бъдем максимално хладнокръвни в поднасянето на данни. Всеки месец произвеждаме тонове данни, не можем да обявяваме всичко. Не бъдете мнителни на килограм към всички. Идиотски е да се противопоставят социологическите агенции", заяви Първан Симеонов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2150 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БеСиПе

2013.10.21 | 15:17

1
ИДИОТСКО Е ДА СИ ЧЕРВЕН БОНЛУК

Добави коментар

Водещи новини