Атанас Мерджанов: ГЕРБ се сетиха, че трябва да се работи

  • 03 октомври 2013 12:47

  • 2452
  • 1
Атанас Мерджанов: ГЕРБ се сетиха, че трябва да се работи
©

ГЕРБ отсъстваха изразително от Народното събрание два месеца, когато бяха канени непрекъснато на консултации, в това число и за съгласуване на представителството в парламентарните делегации и комисии. Това коментира пред журналисти заместник-председателят на ПГ на "Коалиция за България" Атанас Мерджанов. Едва сега се сетиха да предлагат своите представители, добави той.

Повод за напрежение в парламента стана изборът на Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно от ДПС за председател на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО. От ГЕРБ изразиха претенции техен представител да оглави делегацията.

Практически четири месеца Народното събрание нямаше излъчени постоянни парламентарни делегации, членове на постоянните парламентарни комисии и вината за това е предимно на ГЕРБ, коментира Атанас Мерджанов. Те непрекъснато издигаха лозунги, че искат оставка, че искат предсрочни парламентарни избори, едва от две седмици насам се сетиха, че в парламента трябва да се работи и техните представители трябва да влязат в съответните комисии, посочи той.

Мерджанов отрече да има някаква договорка между БСП, ДПС и "Атака" за парламентарните делегации и комисии. Имаше консултации в разстояние на два и половина месеца за различното квотно представителство и персоналния състав. В този процес обаче от ГЕРБ отсъстваха по тяхно желание, отбеляза той. Както виждате, те не пропускат ден да правят процедурни хватки и да отсъстват от пленарни зали, да блокират работата на парламента. Днес просто не им се получи, каза Мерджанов, визирайки поисканата от ГЕРБ поименна проверка на кворума.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2452 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
CENTURION

2013.10.03 | 23:47

1
Добре де, даже и да им се даде някаква комисия, кой може да гарантира, че ще ходят на работа и няма да злепоставят тези, които са им дали кокъла да го гризат....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини