Терзиева: От години не е инвестирано в редовната поддръжка на пътищата

  • 02 октомври 2013 20:01

  • 2041
  • 6
Терзиева: От години не е инвестирано в редовната поддръжка на пътищата
©

До този момент в държавата от години не е инвестирано в редовната поддръжка на пътищата.

Това каза днес в Разград министърът на регионалното развитие Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и, цитирана от БТА. Според нея трябва да се въведе нова политика - годишно да се изразходват средства между 70 до 150 милиона лева, за да може да започне редовна поддръжка на пътищата. Тя посочи, че ако държавата не направи тези усилия, няма да може да се възстанови пътната мрежа. Министърът каза, че на днешната среща с областния управител на Разград Стоян Ненчев и с кметовете на общини от областта се е запознала с проблемите в региона, като най-дискутиран е бил въпросът с поддръжката на пътищата и рехабилитацията им. Новината, която мога да съобщя в тази насока, е, че участъкът Разград-Търговище вече е възложен за проектиране, каза Терзиева. Тя изрази надежда, че през пролетта проектът ще бъде готов, за да може да се кандидатства за финансиране от оперативната програма "Региони в растеж" и да започне строителството на участъка.

Министърът на регионалното развитие коментира, че в този район, както и на много други места в държавата по-голямата част от националната пътна мрежа е в окаяно състояние. Тя посочи, че в момента с Агенцията "Пътна инфраструктура" се разработва план за спешна рехабилитация на пътища. Министърът съобщи още, че предпроектното проучване на автомагистрала "Хемус" ще приключи до два месеца. Министърът обясни, че "Хемус" се проектира като магистрала и ще се строи като магистрала. "На този етап автомагистрала "Хемус" е включена в индикативните проекти за кандидатстване по оперативната програма "Транспорт", но следва да се има предвид, че  индикативната стойност на програмата едва ли ще позволи да отделим средства в близките няколко години за строителството на магистралата", посочи тя. Затова търсим алтернативни източници на финансиране от държавния бюджет, разбира се, в рамките на възможностите на бюджета и допустимия дефицит, допълни Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2041 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.10.04 | 04:47

6
от крадените пари за магистралите се плаща на протестиращите. Не може да не ходиш на работа и да свириш на пианот на жълтите плочки. Колкото по дълго продължат протестите толкова повече пари са откраднати.

2013.10.04 | 04:46

3
Гледахте ли вчера по новините магистралите на Бойко вече се трошат ЕЙ БОЙКО КОЛКО МИЛИАРДА ОТКРАДНА ?
shatterer

2013.10.04 | 04:46

5
Мани, мани.....фирмите, дето ги стоиха тез "прекрасни" магистрали не бяха случайни...доста парици се отклониха в правилните джобове.
reagan

2013.10.04 | 04:46

4
patuvam po Trakiq, idealna e

2013.10.03 | 10:14

2
Заради тая крадла умряха няколко души
123

2013.10.03 | 10:14

1
И какво, трябва да станеш министър за да видиш това което се вижда с просто око?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини