Геновева Петрова от "Алфа Рисърч": Министрите не са активни

  • 02 октомври 2013 18:07

  • 2337
  • 0
Геновева Петрова от "Алфа Рисърч": Министрите не са активни
©

Протестите, които се случват в страната показват как хората приемат ситуацията в страната. Огромният срив на доверието към политиците е обясним. Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ политологът от "Алфа Рисърч" Геновева Петрова.

"Досега не сме имали правителство, което само за два месеца да достигне толкова ниска степен на одобрение. Така че ако това го разбираме като закрепване на правителството. Това не е стабилизация, а по всичко личи, че има нестабилност на управлението и на доверието на хората към правителството", коментира Петрова.

"Мнозинството от министрите не присъстват достатъчно активно в обществото и хората не знаят какво вършат. Хората се затрудняват да дадат оценка за работата им. Двамата позитивни министри, според общественото мнение са вътрешният и военният.", добави тя.

"Политиките, които се водят са силно критично оценени, дори социалната политика е оценена негативно, кадровата политика, хорята смятат, че предизборните обещания не се изпълняват", поясни социологът.

"37 на сто са тези от хората, които искат бързо да има нови избори, а 39 на сто искат изборите да са догодина заедно с изборите за Европарламент. Ако изборите бяха днес – БСП, ГЕРБ, Реформаторския блок и ДПС щяха да влязат в парламента, но не е изключено и други партии да влязат също", разясни Геновева Петрова.

В заключения тя обобщи, че Реформаторският блок печели от протестите, защото съществена част от неговите привърженици са от протестите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2337 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини