Йовчев: Повече от 50 от ГДБОП не отговарят на изискванията за назначаване в ДАНС

  • 02 октомври 2013 17:38

  • 3180
  • 0
Йовчев: Повече от 50 от ГДБОП не отговарят на изискванията за назначаване в ДАНС
©

Над 50 служители на ГДБОП не отговарят на изискванията за назначаване в ДАНС и ще бъдат преназначени в МВР. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола след като беше изслушан на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

На въпрос дали е приключило назначаването на бившите служители на ГДБОП в ДАНС министърът отговори: „Вече са издадени заповеди и те ще бъдат връчени в рамките на 2-3 дни”.

„Има хора, които според изискванията и действащата наредба на ДАНС, не отговарят на изискванията. Над 50 души. Те ще бъдат преназначени в МВР в зависимост от това, което са показали при проверката”, обясни Йовчев.

„Ако има служители, които са се провалили на полиграфското изследване и има съмнения за тяхната лоялност, те ще бъдат преназначени на длъжности , които не са свързани с боравене с класифицирана информация и разследване”, поясни той и допълни, че няма законово основание служителите, които не са издържали теста, да бъдат освободени.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3180 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини