Лазаров: Кабинетът показа, че не може да управлява

  • 02 октомври 2013 12:14

  • 1264
  • 2
Лазаров: Кабинетът показа, че не може да управлява
© Булфото

Какво се случи на 26, на 25, на 27 септември? Управляващите показаха, че не могат да управляват. Това каза народният представител от ГЕРБ Димитър Лазаров при дебатите по искането на оставка на председателя на парламента Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

„Освен вота на недоверие, в дневния ред имаше още точки, които не бяха приети. Поименната проверка в крайна сметка беше допусната и се оказа, че в зала няма кворум. В изказването ви, г-н Местан, лъжете ли или не познавате правилника? Или просто проявихте политическа съобразност и подсказахте на председателя да не прави поименна проверка”, попита Лазаров. „Дайте този списък от 207 присъстващи – колко бяха от ГЕРБ, колко от Коалиция за България, колко от ДПС. При регистрацията в 9:32 часа 86 народни представители се бяха регистрирали”, добави той.

Депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов допълни: „В правната практика е безспорно, че кворумът се определя като необходимото мнозинство за вземане на решение. Кворумът се преценява към момента на вземане на решение. За да не се губи заседателно време, в някои от случаите се въвежда понятието – кворум за присъствие. То се преценява към момента на вземане на решение. Минималният кворум при обикновено мнозинство е 121 участвали в гласуването. За да се приеме документ или друг акт, трябва 61 да са гласували „за”.

Последвайте канала на

1264 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Тошо

2013.10.03 | 07:37

2
Да бяха управлявали какво недоволстват от сегашното управление!
Мартин

2013.10.03 | 07:37

1
Интересни думи от човек представляващ група, която сама каза, че не може да управлява и си подаде оставката февруари.

Добави коментар

Водещи новини