Десислава Атанасова: Миков ни върна в тоталитаризма

  • 02 октомври 2013 09:58

  • 2153
  • 2
Десислава Атанасова: Миков ни върна в тоталитаризма
©

Правителството е нелегитимно. Липсва му не само обществена, международна и парламентарна подкрепа. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, при обсъждането на исканата оставка на председателя на Народното събрание Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

"Един народен представител си позволи по безпрецедентен начин да е над Конституцията. Този народен представител осигури и избора на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на за шеф на ДАНС. В негови ръце е кворумът на парламента. Когато беше внесен вота на недоверие, този народен представител и групата му отсъстваха удобно, бяха в Брюксел. Там те не се бяха скрили под бяла пластмасова маса, а замеряха сервитьори с тапи. Това се случи с подкрепата на председателя на парламента Михаил Миков", каза тя.

"На 26 септември г-н Миков надмина себе си - показа, че няма никакво намерение да спазва парламентарната практика и парламентарния правилник. Поведението му беше също толкова скандално и неприемливо, колкото беше и отношението му към справедливите протести на българските граждани. Ясно показахте, г-н Миков, че от Вас няма никаква необходимост. От първия ред г-н Стоилов ръкомахаше и ви показваше парламентарни тарикатлъци. Вие се принудихте да покажете собствената си немощ като председател на парламента. Никой друг път пръв сред равни не е забравял, че България е парламентарна република. Миналата седмица вие ни върнахте в годините на тоталитаризъм и диктатура, когато присъствието на другарите ви беше достатъчен повод да има заседание. Квесторите броиха народните представители като глава добитък и все пак и днес не е ясно кой е присъствал и кой не. Ако на вас вляво не ви е обидно да ви броят по този начин, не като личности и граждани, а без имена, на нас ни е обидно. Точно за това считаме, че Вие, г-н Миков, не следва да заемате най-високата трибуна в Народното събрание", каза още Атанасова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2153 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Geri

2013.10.03 | 12:19

2
Деси, толкова си заблудено моето момиче, че ако един ден прозреш на кой господар робуваш (Б.Б.), ще си биеш челото в стената на плача !

2013.10.03 | 12:19

1
Комунист от приказки не разбира. Само от сопа.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини