Николай Пехливанов предлага пазарен модел на работа на градския транспорт

  • 11 август 2011 15:38

  • 2611
  • 1
Николай Пехливанов предлага пазарен модел на работа на градския транспорт
© Булфото

Кандидатът на "Атака" за кмет на София Николай ПехливановНиколай Пехливанов Николай Янков Пехливанов е роден на 05 март 1972 година в град Бургас. Той по професия е инженер. предлага пазарен модел на работа на градския транспорт в столицата и реорганизация на маршрутите, предаде БНР.

Така ще бъдат спестени 50 млн. лв. годишно от бюджета на общината.

"По начина, по който се плаща на километър, никой няма интерес да подобрява качеството на услугата. Това е един абсолютно непазарен принцип на управление, отживял, комунистически модел на управление на градския транспорт. Тези 90 млн. лв. годишно, които се вкарват годишно, които излизат от бюджета на София, всъщност ги плащаме всички софиянци. Тези пари са от нашите данъци, изтичат милиони, и то във времена на икономическа криза. Това единствено води до извода, че се запазва статуквото в общината, независимо коя е водещата политическа партия, единствено и само, за да се наредят на съответните постове и да участват по някакъв начин в източването на общинската хазна", заяви кандидат-кметът на "Атака".

Според Пехливанов приходите на превозвачите трябва да зависят от реално извършената услуга, а не от изминатите километри. Не се отчита броят на пътниците и какви са условията в превозните средства. Контрольорите трябва да следят за комфорта на пътниците, а не само дали те имат билет. Кандидатът на "Атака" смята, че с приложение на идеите му, разходите за градски транспорт ще намалеят с 30 на сто, а приходите ще се увеличат с 10 процента.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2611 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.08.12 | 13:22

1
Този май дори и сам на себеси не вярва. Градския транспорт няма как да е на печалба и е нещо от което не трябва да се печели, а да се инвестира за престиж!

Добави коментар

Водещи новини