Военна полиция с нов шеф

  • 01 октомври 2013 13:46

  • 1792
  • 0
Военна полиция с нов шеф
©

Министърът на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен присъства на тържествената церемония по сдаване и приемане на длъжността „Директор” на служба „Военна полиция”, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Досегашният директор на службата бригаден генерал Данчо Дяков сдаде поста на полковник Борислав Сертов, досегашен неин заместник-директор.

"Ценя вашите усилия и вашия принос, авторитета на службата и вашата амбиция да бъдете част от елита на въоръжените сили“, каза министърът на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен в обръщението си към личния състав на служба „Военна полиция“. Той даде добра оценка на бригаден генерал Дяков като изтъкна неговите заслуги не само по отношение на организирането и ръководството на службата, но и към създаването на Закона за военната полиция, който регламентира дейността като очертава функциите, задачите и перспективите за развитие на службата и дава гаранции по отношение на реда, законността и дисциплината. „Амбицията на ръководството на Министерството на отбраната е да продължи в тази посока на регламентиране, включително с усилията да бъде приет закон за военното разузнаване , както и с разработването на рамков закон за отбраната и закон за кадровата военна служба“, посочи министър Найденов. Той подчерта приемствеността в ръководството на служба „Военна полиция“ и изрази увереност, че със своята професионална подготовка, теоретични и практическите познания полковник Борислав Сертов ще очертае нов хоризонт в развитието и дейността на Военна полиция.

„Очаквам службата да има своите практически ефективни резултати, както по отношение на дейността, свързана с превенция на престъпността, предотвратяване, разследване и разкриване на престъпленията, така и по отношение на дейността на военнополицейските части, за които трябва да бъде положена повече грижа, за да бъдат те една присъща част, както от службата, така и от въоръжените сили“, заяви министър Найденов и пожела успех, добра професионална реализация и практически резултати на новоназначения директор на служба „Военна полиция“.

Бригаден генерал Дяков благодари за съвместната работа на колегите си и изрази увереност, че добрите практики и традиции ще се развиват и в бъдеще. „Най – важното е, че създадохме екипност, разчитаме един на друг, станахме добър колектив и имаме професионална сигурност, осигурена ни от нормативната база”, каза той.

Новоназначеният директор полковник Сертов изтъкна, че ще продължи да надгражда и да работи в посока на утвърждаване на службата като значима структура, част от националната сигурност.

Церемонията завърши с приемане и предаване на знамето на Служба „Военна полиция“ от бригаден генерал Дяков на полковник Сертов с пожелание да го пази чисто и неопетнено.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1792 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини