Меглена Кунева: Превърнаха парламента в абсурд

  • 29 септември 2013 12:49

  • 2601
  • 22
Меглена Кунева: Превърнаха парламента в абсурд
©

Превърнаха парламента в абсурд. Партиите там говорят само за тактики. Да се надхитрят взаимно се превърна в голямата победа, вместо да говорят за смислен бюджет и икономика. Това заяви днес лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 в предаването "Неделя 150" по БНР

Тя допълни, че вместо за икономически мерки, депутати говорят за увеличение на пенсиите с по 5 лева. На въпрос за публично известни и влиятелни хора от бизнеса, Кунева отговори, че не вижда защо българският парламент не припознае своята отговорност и не покани за изслушване тези хора, за да могат те от народното събрание да кажат позициите си. Всеки парламент може да направи доклад за състоянието на някакъв сектор, по някакъв важен проблем, не виждам защо българският да не може да направи това като даде възможност на българския бизнес, в това число на големия, да изрази мнение, допълни още Кунева. По думите й, намаляването на тока с 5 % е по-маловажно за обществото от човека, вградил сянката си в българската енергетика, и е добре той да бъде изслушан публично от народните представители, а парламентът да е трибуна на истината.

На въпрос за заседанията на народното събрание от изминалата седмица и легитимността на вота, Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 отговори, че правните методи се превръщат от народни представители в злоупотреба с правото. Дори правилникът да ти дава възможност да не се регистрираш, когато си позволиш да ползваш това като трик, отвращаваш хората, коментира още тя. Цялата работа в парламента стана „Андрешко“ – сведе се до това ще успее ли едната част от парламента да натика другата в блатото и после да се почерпят в кръчмата, коменитра Кунева.

Тя напомни, че с поведението си в парламента партиите теглят от общата банка на доверие към политиката и даде за пример „Атака“, които вече втора седмица предрешава работата на парламента. Т.оест има „Атака“ днес, но имаше и „Атака“ вчера – ГЕРБ управляваше с „Атака“ и докато всички се възмущават, днес аз не съм чула нито една партия да излезе и да каже, че няма да работи с тях. Кунева определи ситуацията като „състезание към дъното“ и прогнозира, че от това недоверие ще пострадат и други сектори като неправителствения и медиите.

По думите на лидера на „Движение България на гражданите“ страната е превърната в пациент, който спешно се нуждае от кислородна маска. Не се диша вече в тази среда и ако Реформаторсикият блок успее да даде кислородна реанимация, това ще по-добре за цялото общество. Тя подчерта, че партиите в блока и Гражданският съвет работят по общи политики и следващата седмица предстои обявяването на икономическите мерки.

На въпрос за мерките, които държавата предприема за бежанците от Сирия, Кунева каза, че „няма как да се изсипят едни пари“ без доказателства за възможностите на държавата да ги управлява добре. В европейския бюджет има твърдо планиране, което се следи, така че силно се съмнявам да се направи изключение от тази практика, само защото България се е озовала в проблем с бежанци. По думите й, няма политическо решение за бежанците и независимо, че МВР са направили няколко коректни стъпки, истинският въпрос е ще останат ли хората тук, ще учат ли български, къде ще живеят, с какво ще изкарват препитанието си.


С дългия ми опит в преговорите съм научила, че при добри доказателства, можеш да вземеш всичко, т.е. въпросът е как ще дадем неопровержими доказателства за управление на такива средства. В този контекст слабостта на правителството никак не помага, защото не изглежда да могат да се справят с управлението на парите на всяка крачка, както се очаква, допълни още Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

По думите на лидера на „Движение България на гражданите“, страната успява да изхарчи под 35 % от европейските средства, но пък над 100 % от българския бюджет и дори взема заеми, което доказва, че при харченето на европейските фондове има правила, а българските пари се харчат без правила и това не ни прави надежден партньор.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2601 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар

2013.09.30 | 01:53

15
АТАКА ! ВОЛЕН ! ПОБЕДА ! ШУТ на ГЕРБ и ТИКВАТА Борисов и на шутчето Плевнелиев !

2013.09.30 | 01:54

22
V O L E N I Z G O N E N OT B R U K S E L. N I K O I NE I S K A P R O D A J N I K A NA BALGARIA.
?

2013.09.30 | 01:54

21
Тая треторазрядна К У Р В Е Н Т И Я кога най-после ще спре с нейните словесни диарии да oмирисва новините? Не разбра ли, че никой не я бръсне за слива?
БОЗДУГАН

2013.09.30 | 01:54

20
ГЕРБ и БСП са 2 бандитски шайки !САМО АТАКА !

2013.09.30 | 01:54

19
ВОЛЕН иска по - високи пенсии и заплати, иска да изгони чуждите колонизатори !Бил популист националист ?! И аз искам да съм такъв !
БОЗДУГАН

2013.09.30 | 01:53

13
Волен премиер на пациентите в Карлуково ! Останалите от бАТАКА вън от политиката =завинаги !! Народното събрание замириса на цървули от подобни "депутати"

2013.09.30 | 01:54

18
ВОЛЕН - ПРЕМИЕР ! Браво ВОЛЕНЕ , че изгони ГЕРБ и ТИКВАТА Борисов !
БОЗДУГАН

2013.09.30 | 01:53

17
ТИКВАТА Борисов плачи неудържимо ! Все АТАКА му е в устата , защото на ВОЛЕН CURA e в гъза му ! БРАВО ВОЛЕНЕ ,че изгони тоя глупак и бандит !

2013.09.30 | 01:53

16
Кунева - Пръмова е вмирисана мърша ! Мърши са и тези от реформ . блок !

2013.09.30 | 01:53

14
Тази мърша е направила хиляди пъти повече поразии от Волен!
Народа Български

2013.09.30 | 01:53

12
Млък ма, вещице проклета! Вече не те търпиме!!!

2013.09.29 | 18:20

11
тази е най-безочливата

2013.09.29 | 18:20

10
Ха, българоубийцата се е "загрижила" за държавата.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини