Адемов: Търсим начини за осъвременяване на пенсиите

  • 27 септември 2013 21:11

  • 2721
  • 2
Адемов: Търсим начини за осъвременяване на пенсиите
©

Винаги всяка есен се характеризира като горещ сезон с очаквания за бунтове. Това заяви социалният министър Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва в предаването "Панорама".

По отношение на минималната работна заплата сме внесли искане тя да се увеличи от януари 1024 година, а що се отнася до швейцарското правило, то то ще бъде въведено отново и ще се търси начин за осъвременяване на пенсиите, каза още той.

По думите му правителството е подкрепено само от ДПС.

Попитан дали ще се махне тавана на пенсиите, Адемов заяви, че има около 3000 пенсионери няма да имат таван на пенсиите. Премахването на тавана означава равнопоставеност между това, която се внася и това, което се получава. Той уточни, че хората, които са се пенсионирали преди 2014 година са можели да избират три години, чрез които да се сформира размерът на пенсиите им, но това не важи за хората, които ще се пенсионират след 2014 година. Търсим оптималния вариант, каза още той. 

Що се отнася до увеличение на възрастта за пенсиониране, той заяви, че няма алтернатива. "Идеята сега е да се замрази възрастта и стажа, или само възрастта, за да се направи по-поносимо пенсионирането", обясни още социалният министър.

Безработицата е хоризонтална политика. Ако проработят мерките, които правителството предприема ще се даде възможност на малките и средните предприятия да заработят и ще се изпълнят всички поети ангажименти, подчерта Адемов.

Попитан дали социалната ни система ще издържи на бежанската вълна, той отговори, че вече търсят и ще търсят подкрепа както от ООН, така и от ЕС, за да се справят с проблема.

НА въпрос дали се притесняват, че вотът на правителството им виси, той заяви, че кулоарите победиха парламентаризма. Това, което се случи не говори добре за демокрацията и за парламентаризма на България.

Последвайте канала на

2721 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
BATMAN

2013.09.28 | 23:08

2
TOGAVA VURNETE OTKRADNATITE PARY OT DURJAVATA OT 9.IX.1944 DO DEN DNE6EN DRUGARI !!!
АТАКА-ДПС-БСП шведска тройка

2013.09.28 | 23:08

1
Теглите заем 4-5 милиарда ,раздавате ги и работата се оправя.Е ,после ще му мислим,може и да не съм жив !Аз съм на 77 год. Истегли парите с кредит за поне 23 год. тъкмо ще стана на 100.Внуците ще плащат!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини